Roček: Černochová je vhodná pro studium poruch osobnosti

politika

Česko – moravská ministryně války Janička Černochová je vhodným živočichem pro bádání v oblasti poruch osobnosti. Je nositelkou utkvělých představ, třeba kolem OSN.

Roček: Černochová je vhodná pro studium poruch osobnosti
František Roček, publicista
1. listopadu 2023 - 03:20

Reakce Černochové byla natolik stupidní, že se vyvolala velkou vlnu pokecávání na internetu a v menší míře i v tzv. oficiálních médiích. Ve dnech 28. až 31. října se slovo Černochová vyskytovalo  ve zhruba 600 článečcích a rozhlasovém a TV okecávání, upozorňuje publicista František Roček v komentáři pro Prvnizpravy.cz.
.
Dokonce 31.10.2023 si autor komentáře v iRozhlasu dovolil napsat jeden řádek: „Není rizikové, když taková vyhlášená střelkyně od boku stojí zrovna v čele resortu obrany?“

Vracet se k bláznivé Černochové už nemá valný význam, důležité ale je přiblížit to, co se v žádném článku neobjevilo: O co se přesně v OSN jednalo.

V zajetí představ


Do sociálních sítí před pár dny vyplivla ministryně války Černochová povzdech na jakousi sociální síť:  „… Přesně před třemi týdny Hamás vyvraždil více než 1 400 Izraelců, což je na jejich počet obyvatel více obětí, než zavraždila militantní islamistická organizace al-Káida 11. 9. 2001 v USA. A jenom 14 zemí včetně té naší se proti bezprecedentnímu teroristickému útoku spáchanému teroristy z Hamásu jasně a srozumitelně postavilo! Stydím se za OSN. Podle mého názoru – nemá ČR – v organizaci, která fandí teroristům a nerespektuje základní právo na sebeobranu, co pohledávat.  Vystupme.“

Obecně se v Čechůnii píše, že Valné shromáždění OSN v pátek 27. 10. 2023 přijalo rezoluci, která byla první společnou reakcí OSN na aktuální konflikt v Izraeli a na palestinském území.

Teď něco konkrétního, o co se mediálníci detailně nezajímali:
Návrh usnesení byl přednesen během Desáté mimořádné zasedání, pod názvem „Ochrana civilního obyvatelstva a dodržování právních a správních předpisů humanitárních závazků“. (https://press.un.org/en/2023/ga12548.doc.htm)

Černochová plácala nesmysly, protože rezoluce reagovala na momentální humanitární situaci:
(Rezoluce) „…Vyjadřuje vážné znepokojení nad nejnovější eskalací násilí od 7. října 2023 a vážným zhoršením situace v regionu, zejména v oblasti, kde se odehrává v Pásmu Gazy a zbytku okupovaného palestinského území, včetně východního Jeruzaléma, a v Izraeli, odsuzující všechny násilné činy namířené proti palestinským a izraelským civilistům, včetně všech teroristických činů a nerozlišujících útoků, jakož i všech činů provokace, podněcování a ničení…“

Rezoluce odsuzovala útoky Hamásu i izraelské armády proti civilistům, jenom nebyly obě organizace jmenovány. Kvůli tomu ministryně války chtěla vyskočit z OSN?


Nejdůležitější jsou první dva body rezoluce: 
  1. Vyzývá k okamžitému, trvalému a trvalému humanitárnímu příměří vedoucímu k zastavení nepřátelských akcí;
  2. Požaduje, aby všechny strany okamžitě a plně splnily své závazky podle mezinárodního práva, včetně mezinárodního humanitárního práva a mezinárodního práva v oblasti lidských práv, zejména pokud jde o ochranu civilistů a civilních objektů, jakož i ochranu humanitárního personálu…“

V rezoluci je 14 bodů. Jistě izraelská administrativa nejásala, když v 13. bodě bylo uvedeno: „…znovu potvrzuje, že spravedlivého a trvalého řešení izraelsko-palestinského konfliktu lze dosáhnout pouze mírovými prostředky na základě příslušných rezolucí Organizace spojených národů a v souladu s mezinárodním právem a na základě dvoustátního řešení…“

Primitivní neznalost souvislostí z Černochové činí politicky negramotného člověka - nositelku utkvělých představ. Katastrofální je, že ji koaličně fialové hlupáci strčili do křesla ministryně války.

Co válečnická Janička nechápe

Jenom ignorant může říci, že pouze 14 zemí včetně ČR se proti bezprecedentnímu teroristickému útoku spáchanému teroristy z Hamásu jasně a srozumitelně postavilo, a proto se stydí za OSN. Souvislosti jsou samozřejmě hlubší než v mozku válečnické Janičky.

Podívejme se do záznamů OSN, zpráva o 10. mimořádném zasedání, 40. a 41. setkání 27. října 2023. (https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/LTD/N23/319/20/PDF/N2331920.pdf?OpenElement)
Uvádí: „… Valné shromáždění přijalo rezoluci vyzývající k okamžitému a trvalému humanitárnímu příměří vedoucímu k zastavení nepřátelských akcí mezi Izraelem a Hamásem… Členské státy nepřijaly pozměňovací návrh, který odsuzuje teroristické útoky Hamásu v Izraeli od 7. října… Před přijetím rezoluce se Shromáždění nepodařilo (88 hlasů pro, 55 proti, 23 se zdrželo hlasování) přijmout pozměňovací návrh s názvem "Ochrana civilního obyvatelstva a dodržování právních a humanitárních závazků" (dokument A/ES-10/L.26). Kromě toho, že by zamítnutý pozměňovací návrh jednoznačně odmítl a odsoudil teroristické útoky Hamásu, k nimž došlo v Izraeli od 7. října 2023, odsoudil by také braní rukojmích a požadoval by bezpečnost, dobré životní podmínky a humánní zacházení s těmito rukojmími v souladu s mezinárodním právem a vyzval by k jejich okamžitému a bezpodmínečnému propuštění…“

K odmítnutí rezoluce, která by odsuzovala přímo Hamás, je v textu OSN uvedeno:
„…Zástupce Jordánska, který předložil rezoluci "L.25", ve svém projevu před hlasováním řekl, že situace v Gaze je zoufalá, během níž přišlo o život více než 7 000 nevinných Palestinců. Svolal také hlasování o kanadském pozměňovacím návrhu "L.26".
Zástupce Kanady, který předložil pozměňovací návrh "L.26", řekl, že "fakta jsou fakta". Dne 7. října spáchal Hamás teroristické činy. V návrhu rezoluce "L.25" není zmíněna organizace, která nese odpovědnost za tyto události.
Zástupce Pákistánu řekl, že rezoluce "L.25" je humanitárním textem. Zločin má původ v Izraeli, dodal. Skutečnou příčinou je okupace Palestiny. Kanadský dodatek označil za nespravedlivý a nerovný. "Jmenujte oba, nebo nepojmenujte ani jedno," řekl…“


Jmenujte oba znamená, jmenujte nejen Hamás, ale též Izrael.

Zde se zastavme. Zástupce Pákistánu měl pravdu, protože i západní komentátoři upozorňují, že říjnový útok Hamásu je vyvrcholením dlouhodobé okupace palestinských území. Přitom k tomu není žádný důvod, protože má od 90.let 20.století Izrael s okolními důležitými arabskými státy již stabilizované vztahy. Palestinský stát již mohl nejpozději po roce 2000 existovat, ale to by musel Izrael zrušit všechny své okupační osady na západním břehu Jordánu. Naopak Izrael potichu doufá, že časem palestinské území anektuje a stát Palestina nevznikne…



Jak jsem již pro Prvnízprávy.cz uvedl, podle posledních dostupných statistik OSN jenom za období 1.1.2008 - 19.9.2023 je evidováno 6047 zabitých Palestinců, ale v období 1.1.2008 - 31.8.2023 bylo zabito při střetech jenom 308 Izraelců. Na jednu izraelskou mrtvolu připadalo téměř 20 palestinských. V počtu zraněných na jednoho Izraelce připadá téměř 24 Palestinců.

Rezoluce Valného shromáždění OSN nejsou sice závazné, ale jsou silně symbolické. Proto izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan přijetí rezoluce komediálně zkritizoval a prohlásil, že OSN pozbyla legitimity. Ale samotný velvyslanec věděl, že ze sebe jenom soukal momentální žvásty o ničem. Jen tak, aby něco řekl, protože slova jsou jako voda (nebo sračka), odtečou do nicoty.

Statistika, která ministryni války Janičce nic neříká
Zabito lidí k 30. říjnu L. P. 2023

Oblast Gazy
  • 8,309    celkem zemřelo od 7. října
  • 2,062   žen a 3 457 dětí představují 67 % obětí
  •    460   staří lidé
--
Izrael
  • Zemřelo od 7. října zhruba 1,400 osob, z toho 1 v Gaze
  • 30 dětí z 1 135 identifikovaných obětí

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif