Šlachta označil vládu za největšího dezinformátora

politika

Robert Šlachta dorazil za podpory příznivců hnutí Přísaha a dalších občanů na náměstí před Městským úřadem v Jeseníku. A také popsal, že reakce premiéra Petra Fialy na jejich přítomnost nebyla nikterak přívětivá. 

Šlachta označil vládu za největšího dezinformátora
Robert Šlachta, hnutí Přísaha
31. března 2023 - 10:15

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlechta popsal, co se ve čtvrtek dělo v Jeseníku, kam se Fialova vláda přesunula, aby unikla protestu proti zvýšení věku odchodu do důchodu před sídlem vlády v Praze, kde se k akci připojil například i předseda hnutí ANO a předsedkyně KSČM Konečná. Kromě důchodů Šlachta vládě vyčetl ceny potravin, daně, ale také okrádání občanů, rozeštvanou společnost a to, že je sama „dezinformátor“.

Šlachta chtěl ve čtvrtek společně s odbory protestovat proti zvýšení věku odchodu do důchodu před úřadem vlády v Praze, když ale zjistil, že se Fialův kabinet přesunul raději na jednání do Jeseníku, neváhal se tam vydat za ním a říct názor občanů.

„Vláda ujela z Prahy, není divné, proč vláda jede do Jeseníku? Není to určitě proto, že by strašně chtěli Jeseníku pomoct, za rok a půl jim mohl pomoct několikrát, to vláda neudělala, ale když je v Praze demonstrace, tak se sem přesune,“ prohlásil ve videu  Šlachta, který se svou Přísahou a dalšími občany dorazil na náměstí před Městským úřadem v Jeseníku. Také popsal, že reakce premiéra na jejich přítomnost nebyla nijak přívětivá. 


„Pan Fiala před námi prchal se svou ochrankou. Musím říct, že než jsem přišel sem, mluvil jsem s některými lidmi z Jeseníku a určitě to nebylo nic pozitivního pro naši vládu. Pískalo se tu, křičelo. Ta podpora nebyla vůbec taková, jak vláda očekávala,“ líčil Šlachta setkání s předsedou vlády i s tamními nespokojenými občany.

Následně upozornil, že skutečný obrázek toho, co se zde odehrává, přítomná média nezveřejní. „Těch médií je tu plno, ale ta média samozřejmě napíšou jenom to pozitivní,“ dodal předseda Přísahy a poté uvedl důvody, které je nutí vyjádřit nesouhlas s vládními kroky.

„Celou dobu se nás snaží umlčovat, protože vybočujeme,“ připomněl, že Přísaha ve volbách získala 270 tisíc hlasů občanů a i těm by vláda měla naslouchat. „Chceme tu vládě říct, co nám vadí a vadí to i těm občanům, kteří s námi mluví. Vadí jim, jakým způsobem vláda funguje. Hrozně nás štvou potraviny, vláda v tom vůbec nefunguje. Od listopadu je cukr dražší o sto procent. Nekula je zneklidněn, tak kdo se na tom pakuje?“ volal Šlachta po snížení DPH zejména na základní potraviny. 


„Vládo, začni řešit problémy občanů, na potravinách je to jasně viditelný,“ apeloval na vládu Šlachta a pokračoval s tím, že za další velký problém označil sahání na důchody i zvedání daní. 

„Je zajímavé, že sahají jenom na finance a úspory občanů. Kde jsou sliby této pětikoalice, že na příjmové stránce začne něco fungovat? Za rok a půl této vlády nevidíme nic, jenom rozeštvanou společnost a čím dál víc otevírající se nůžky,“ pokračoval Šlachta.

Také jsme psali:

K moci se podle Šlachty pětikoalice dostala jen díky šíření dezinformací: „Těch slibů vlády už mají všichni dost. Jestli je někdo dezinformátor, tak je to tato vláda. Protože sliby, se kterými při spojení stran tyto volby vyhrály, jsou dezinformace, které se nezakládaly na pravdě,“ zdůraznil Šlachta.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif