Trapasy roku aneb co se povedlo a co zas tak úplně ne

politika

Jana Marková "vyhlásila" na svém blogu anketu o největší politický "trapas roku 2023". Ve svém článku porovnává předsevzetí a sliby vlády a čtenáře nechvává posoudit, co se povedlo a co zas až tak ne.

Trapasy roku aneb co se povedlo a co zas tak úplně ne
Jana Marková
31. prosince 2023 - 13:02

„Máme tu poslední den roku a moji oblíbenou rubriku "Trapasy za rok minulý". Takže jdeme na to, co se povedlo, a co se tak úplně vládně nepovedlo.

Windfall tax. Nesmyslná daň z mimořádných zisků, která měla do státního rozpočtu přinést 85 miliard korun, ale místo toho přinesla jen to, že si banky a ČEZ odnesl své zisky jinam. Tak ne asi....

Nutella. Asi to nejhorší píár video, které kdo natočil. Nicméně se tím český premiér Fiala stal opravdu mezinárodním lídrem číslo jedna, protože konečně všichni chápou, jaké problémy nejvíce trápí naši republiku a otiskla to i přední světová média.

5 balení penicilinu v lékárně. To asi netřeba úplně komentovat, kdo měl v tu dobu angínu, ví nejlépe, snad jen dodám, že to byla ta paleta léků, se kterou se ještě předtím slavně fotila vrchní iPhonistka Markéta Pekarová Adamová.

Vystoupení z OSN. Ano, i to jsme ústy Jany Černochové požadovali. Tak ne že by ta organizace byla nějak obzvláště funkční, ale tohle bylo trochu ukvapené i na nás, že....

Vítkovy (Rakušan) banány v Africe. Sice se říká "Darovanému koni na zuby nekoukej", nicméně rozdávat nemocným v Senegalu banány v igelitu, to by si mohl leckdo vysvětlit špatně.



Blyštivého Péťu odmítli i s celou naší delegací přijmout na poslední chvíli v Nigérii, a tak musel byvakovat v Keni. Po těch banánech se ani nedivíme. Na návštěvě Izraele náš vrchní politolog mluvil tak lámanou angličtinou, že i ten papír, ze kterého ty zdvořilostní fráze četl, se rděl. Jeho protějšek se to snažil nějak maskovat, ale ani Izraelci nedokáží vše.

Ministr spravedlnosti Blažek se náhodně setkal s bývalým poradcem prezidenta Zemana Nejedlým,  kterého  vlastně vůbec nezná, protože pršelo. Pršelo dlouho a co náhodně nevyřešili, se neví.

Markéta Pekarová Adamová se emotivně rozplakala v Senátu, když mluvila o manželství pro všechny. To chápeme, kdo by neplakal.

Ministr zemědělství Nekula a jeho reklama na Lidl, kdy lidovecký ministr zemědělství na Twitteru pochválil německý řetězec natolik, že to až vypadalo tak, jako by to psal spíš některý zaměstnanec jeho tiskového oddělení. Tak za 12,90 Neku(l)pte to, že pane ministře.

Jiný lidovecký poslanec Jiří Navrátil čelil nařčení, že znásilnil devětatřicetiletého muže. Jeho služby samozřejmě omylem vyhledal na Amatéři.cz, když se náhodně překlikl při hledání maséra na svém osobním počítači.

Psali jsme:

Cyklopruhová komedie v Praze. Ty už jsou nejenom proti zdravému rozumu, ale hlavně proti zdraví všech cyklistů. Mohlo by se to nazvat taková cesta od nikud nikam.

Šifrovaný Vítek Von Redl, který speciální šifrovaný telefon určený pro speciální skupinu lidí, zcela nesouvisející s korupční kauzou Dozimetr, dal na hraní svým dětem, protože co s ním taky jiného, že.

Prezident Pavel málem propíchl člena Hradní stráže, když se snažil slavnostně předat českou standartu.

Své adepty na vítěze můžete zmínit v komentářích," uzavřela na facebooku své hodnocení roku 2023 Jana Marková. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: fb profil)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif