Už je to tady! Už je to tady! Rajchl rozburácel Václavák

politika

Závěr demonstrace Česko proti bídě patřil předsedovi strany PRO Jindřichovi Rajchlovi, který z podia vzkázal, že dneškem podle něj skončila doba pokorných žádostí. Formuloval požadavky a vládě dal ultimátum do Velikonoc. 

Už je to tady! Už je to tady! Rajchl rozburácel Václavák
Jindřich Rajchl (PRO)
11. března 2023 - 18:02

Závěr demonstrace na Václavském náměstí patřil jejímu organizátorovi Jindřichu Rajchlovi. Ten vyzval premiéra Petra Fialu, ať se místo hovorů se spřáteleným moderátorem Moravcem podívá do očí občanům. A dal vládě čas na splnění formulovaných požadavků, jinak hnutí Česko proti bídě přikročí k ráznějšímu odporu.
„Mlčte. To je vzkaz od naší vlády," zahájil závěrečný projev demonstrace předseda PRO Jindřich Rajchl.

„Nebudeme," protestovalo hlasitým skandováním zaplněné Václavské náměstí.

„On to není vzkaz, on je to rozkaz. Vyhráli volby a myslí si, že mohou čtyři roky beztrestně plundrovat tuto zemi. Přestože porušily všechny předvolební sliby, přestože zavírají oči před otevřenou propagací nacismu v srdci této země. Přestože ohýbají zákony, jak se jim to hodí. Přestože sahají do vašich kapes, kdykoliv se jim to zlíbí. Vy ale mlčte," pokračoval Rajchl.

„Každý, kdo si dovolí protestovat, je okamžitě označen za proruského švába a za antisystémového člověka. Takže mlčte, nebo budete dehonestováni a označeni za trolly a možná ztratíte i vaše zaměstnání, možná vám to rozbije i vaše vztahy. Takže mlčte. Ale já už se nenechám nikým a ničím zastrašit. Je mi jedno, jaké mi dají nálepky a jak mě budou urážet. Já už se jich nebojím, já jsem hrdý občan České republiky. Já už mlčet nebudu, co vy?" dodal Rajchl.


„Máme dost toho cítit se jako cizinci ve své vlastní zemi. Už toho všeho máme dost. Víte, mnozí moji přátelé za mnou chodí a ptají se mě, proč to všechno dělám. Já jim odpovídám, že to dělám kvůli svým třem dcerám, abych se jim mohl podívat do očí a říct, že jsem dělal vše, co je v mých silách, aby nezahynuly ty nejdůležitější hodnoty v naší zemi. Už nesmíme dopustit, aby nám vládla loutková vláda ovládaná mainstreamovými médii. Už nesmíme dopustit, aby byly beztrestně pronášeny výhrůžky od nějakého protekčního fracka z Řeporyjí," sdělil dále Rajchl.

Vyzval Petra Fialu, aby se dokázal postavit svým voličům z očí do očí a řekl jim, co jste schopen pro ně udělat. „My jsme k tomu jednání připraveni, mohu jít zítra do studia k Václavu Moravcovi a reprezentovat tam váš hlas. Tak se nebojte a jednou nás tam pozvěte," prohlásil dále Rajchl s tím, že dneškem podle něj skončila doba pokorných žádostí.


Demonstrace Česko proti bídě

Základem další aktivity hnutí, které naplnilo Václavské náměstí, mají být požadavky formulované při vzniku hnutí Česko proti bídě.  Pro splnění požadavků, které formuloval v únoru, dal Rajchl vládě čas do Velikonoc. Druhou možností je podání demise. Pokud se tak nestane, je připraven na 16. dubna další demonstrace.

Také jsme psali:

„16. dubna se tu uvidíme znova a budeme pokračovat v nátlakových akcích,“ popsal další kroky lídr strany PRO Rajchl. A zmínil i možnost blokády vládních budov.

A rozvášněný dav se mu odměnil hlasitým skandováním: "Už je to tady! Už, je to tady!"


„Pokud ani to nebude stačit, tak přejdeme k vyhlášení stávek v celé naší zemi, která může vyústit i ve stávku generální. Tahle země nepatří politikům, patří vám, občanům České republiky, a já jsem rád, že jste dnes přišli, abyste si ji vzali zpět. Za to vám slibuji, že společně s našimi přáteli uděláme vše, co je v našich silách, aby tahle vláda Petra Fialy skončila," dodal Rajchl.

(jk, prvnizpravy.cz, foto: pz)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?