Válčili jsme za svobodu, až jsme ožebračili národ

politika

Premiér Petr Fiala (ODS)... nositel hlavní ceny za vedlejší mužskou roli. Hnutí Trikolora zmapovala válečnou rétoriku a narativy nejen premiéra, ale i celé naší vlády. Jsme dnes už jen atrapy kdysi svobodných lidí, ptá se Trikolora?

Válčili jsme za svobodu, až jsme ožebračili národ
Petr Fiala, premiér ČR
24. prosince 2023 - 07:03

„Naprosto přesný Petr Aviatik-Markvart: Jak jsme "podnikali" a válčili za svobodu, až jsme ožebračili národ.
Vládní rétorika ve stylu "válka je nutná, abychom zůstali svobodní" je takové orwellovské "čtyři nohy dobré, dvě nohy špatné". Hlavní signalizátor Péťa přitom nálepkuje každého, kdo je pro mír či chce levný plyn, jako ruskou pátou kolonu. Argumentačně je (ostatně jako skoro vždy) opět zcela mimo.

Tak zaprvé nás nikdo neohrožoval. Rusové chtěli dodržení Minsku a zastavit rozšiřování NATO. Chtěli toho tak moc? Za to nám dodávali plyn za rozumné ceny, i když jsme jim už rok před invazí intenzivně okopávali kotníky. Přesně podle scénáře.



Zadruhé není pravdou, že jsme byli závislí na ruském plynu. Ten jsme nakupovali už dlouhá léta před válkou od Němců. Nejméně od doby, kdy neustálé ukrajinské přikrádání a neplacení plynu, donutily Rusy utáhnout kohout na Transgazu, vlastněném v tu dobu už dalšími Němci. Pokud jsme na někom energeticky závislí a vydíratelní, tak je to na soudruzích z Helmutária.

Zatřetí jsme se zcela hloupě a nesmyslně pustili, jako tradičně nebojovný národ, do války, ... za co?
Za kleptokratický stát Ukrajinu, kde byla vždy suverénně nejvyšší míra korupce (sám jsem ji zažil) na světě? Za zájmy anglosaských hyen na přírodních zásobách na Ukrajině a v Rusku? Těch, kteří nám pomáhají zbavit se "energetické závislost" na Rusku tím, že nám prodávají mnohonásobně předražený (většinou týž ruský) plyn, s poukazem na "volný trh"?

Psali jsme:

A to si necháme líbit? Opravdu už jsme jenom atrapy dříve svobodných lidí, dnes již bez vlastní vůle?
Mír je špatný, válka dobrá. Lež je pravda, otroctví je svoboda a úchylka je normálnost. A hlavní cenu v mužské vedlejší roli získává…," píše se ve zprávě zveřejněné na oficiálním facebooku hnutí Trikolora, které následně zveřejnilo fotografii "adepta na hlavní cenu v mužské vedlejší roli".

(z profilu Trikolory na síti Facebook)

(hýbl, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif