Zelenskij se dříve či později stane pro Západ noční můrou

politika

Právník, politik a bývalý senátor Jiří Vyvadil se rozepsal ve svém komentáři o současném válečném konfliktu na Ukrajině a konstatoval, že bez jednání mezi Západem a Ruskem nemůže přijít mír.

Zelenskij se dříve či později stane pro Západ noční můrou
Jiří Vyvadil
19. listopadu 2022 - 11:03

Vyvadil napsal, že "triumfující Zelenskij" se dříve či později stane pro Západ noční můrou, což si ovšem podle něj odmítají přiznat jak hlavní loutkovodič války Západu proti Rusku Biden a stejně tak i jeho hlavní loutka prezident Zelenskij. 

„A potom samozřejmě političtí hlupáčci typu Fialy či Černochové. Ale ti jsou bezvýznamní," doplnil svůj výčet jmen Vyvadil ve svém komentáři na serveru vasevec.cz.

Vyvadil také poznamenal, že generál Armagedon Sergej Surovikin, vítěz ze Sýrie, rozhodně nezahálí. Podle něj se vše v součinnosti s ministrem zahraničí Lavrovem a jistě vše pod taktovkou Vladimíra Putina v posledním týdnu obrátilo o 180 stupňů.

Vyvadil následně sepsal sled událostí:

- strategické stažení ruských vojsk na levý břeh Dněpru vyhlašované Zelenským i západními politiky a médii, coby téměř počátek konce Ruska
- návštěva ministra zahraničních věcí Indie v Moskvě, a dvoudenní jednání s ministrem Lavrovem.
- oznámení, že se Vladimír Putin nezúčastní summitu G 20 na Bali
- výkřiky britského premiéra sedícího proti Lavrovi, ať Rusko z Ukrajiny vypadne
- triumfalistická řeč Zelenského, že podmínkou míru je opuštění celého území bývalé Ukrajiny
- stručné konstatování Lavrova, že představy Zelenského jsou nerealistické
- urychlený odjezd Lavrova z místa summitu
a bezprostřední následné největší bombardování od 10. října na strategickou infrastrukturu
- polovina obyvatel Kyjeva poté zůstala bez elektřiny.
- došlo k zásahům v Oděse, Krivoj Rogu, Charkově, Chmelnickém, Žytomyru, Lvově, Vinnici, Kovelu, u Kremenčugu, Čerkassy, Rivně a Kropyvnickém. 
- následky jsou všude jiné. V Charkově zastavilo metro, ve Lvově jsou problémy s mobilní komunikací a 80 % lidí je bez elektřiny.


Třešničkou na dortu je podle Vyvadila objev údajné ruské rakety v Polsku, kdy ovšem i Biden zamyšleně před kamerami konstatoval, že směr rakety nesvědčí o tom, že by ji vyslalo Rusko.

„To ovšem nebrání naší totálně pitomoučké Černochové, aby neprohlásila, že Rusko musí být potrestáno. Válka je věc zlá. Ale rozhodně neskončí, když se Západ zabetonuje ve své nerealistické pozici, že Rusko bude na hlavu poraženo," napsal dále Vyvadil s tím, že podle Lavrova bylo přijato vzájemně si odporující prohlášení v tom smyslu, že některé země kritizují Rusko za jeho invazi na Ukrajinu a zároveň že některé země jsou proti Západem zavedeným sankcím a podporují jejich zrušení. 

Také jsme psali:

„To, že západní státy odsoudí Rusko, bylo očekávané. Že ovšem nezápadní svět odsoudí západní sankce je bodem pro Rusko," pokračoval bývalý senátor a dodal, že po jednom týdnu od opuštění Chersonu se tak ukazuje, že síly Západu a Nezápadu ve vojenském, vojensko - sankčním i diplomatickém smyslu jsou minimálně vyrovnané. 

„A spíše vychýlené ve prospěch Ruska. Triumfující Zelenský se dříve či později stane pro Západ noční můrou," uzavřel svůj komentář Jiří Vyvadil.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 59%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif