Gynekologicko-porodnická klinika v Ústí nad Labem nabízí výběrové snídaně

regiony

Pacientky na Gynekologicko-porodnické klinice Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., dostávají od 11. dubna nově tzv. výběrové snídaně.

Gynekologicko-porodnická klinika v Ústí nad Labem nabízí výběrové snídaně
Ilustrační foto
21. dubna 2023 - 07:00

Možnost výběru snídaně je další z novinek, které gynekologicko-porodnická klinika v největší nemocnici Krajské zdravotní, a.s., (KZ) maminkám i dalším pacientkám nabízí.

„Mohou si denně zvolit mezi sladkou a slanou variantou snídaně. Na tuto novinku je velmi kladný ohlas, pacientky ji ihned zaregistrovaly a velice ji vítají a pochvalují si ji. Jídelníček sestavuje nutriční terapeutka naší kliniky ve spolupráci se stravovacím provozem nemocnice. Strava je tak nutričně i energeticky vyvážená. Je dodávána standardním způsobem ze stravovacího provozu, splňuje tak všechna hygienická kritéria podávání stravy ve zdravotnickém zařízení. K dispozici jsou různé druhy pečiva, slané nebo sladké, zelenina, ovoce, šunka, sýry, jogurty bílé nebo ovocné, müsli, ale také pomazánky, džemy, med a další,“ uvedla Iva Černá, vrchní sestra gynekologicko-porodnické kliniky.

„Na zavedení výběru snídaně pro hospitalizované pacientky na gynekologicko-porodnické klinice jsme se pečlivě připravovali a jsem rád, že se podařilo myšlenku převést do praxe. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na realizaci tohoto projektu podíleli a podílejí – kolegům ze stravovacího provozu, nutriční terapeutce a zdravotnickému personálu na oddělení,“ řekl MUDr. Aleš Chodacki, ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.



Projekt snídaní prostřednictvím nutričních týmů realizuje KZ na gynekologicko-porodnických odděleních svých nemocnic postupně od loňského roku. Možnost snídaně formou bufetu pro maminky a další pacientky již zavedli v nemocnicích v Mostě, Děčíně a Chomutově. Výběrové snídaně nabízejí v Teplicích a chystají v Litoměřicích.
                       
(rp,usteckenovinky.cz,foto:krajskazdravotni)




Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif