Hradečtí strážníci pomáhají lidem v nouzi

regiony

O víkendu hradečtí strážníci pomohli čtyřem zdravotně indisponovaným osobám.

Hradečtí strážníci pomáhají lidem v nouzi
Ilustrační foto
17. srpna 2022 - 08:00

V prvním případě se jednalo o ženu, která na kolemjdoucí působila zmateně. V obavě o její  zdraví zavolali na linku 156. Po příjezdu na místo, žena se strážníky zmateně komunikovala a nebyla schopná odejít z místa. Uvedla, že se léčí s depresemi.

V druhém případě bylo operačnímu důstojníkovi oznámeno, že se po ulici pohybuje agresivní muž. Strážníci jej nalezli nedaleko Šimkových sadů. Sdělil, že se léčí s ADHD, celou noc nemohl spát, má deprese a moc se o sebe bojí. Celou dobu muž komunikoval téměř nesrozumitelně, nebyl schopen se soustředit a tvrdil, že ho na zastávce MHD „otravoval“ nějaký cizinec.

Ve třetím případě si při běžné kontrole všimla hlídka městské policie muže sedícího v hlubokém předklonu na lavičce. Pod sebou měl zvratky a na podněty strážníků nereagoval. Ve chvíli, kdy muže uložili do zotavovací polohy, hluboce se nadechl a odkašlal.

Ve všech případech byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, která si je převzala k dalšímu vyšetření.



Ve čtvrtém případě požádal operační důstojník Policie České republiky o součinnost hradecké strážníky v případě pohřešované osoby trpící Alzheimerovou chorobou. Starší žena se v odpoledních hodinách ztratila na Masarykově náměstí. Před devátou večerní hlídka městské policie spatřila ženu odpovídající popisu. Ta uvedla, že se ztratila, bolí ji nohy a má žízeň. Strážníci seniorku usadili do služebního vozidla a zakoupili pití. Následně se na místo dostavila policie a ženu si převzala.

Kralovehradeckenovinky.cz informovala Bc. Veronika Ludvíková z Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz foto:arch.mp)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif