Díky černému trhu se zbraněmi si USA udrží proxy i v jiných oblastech

zprávy

Významný americký informátor potvrdil to, co již několik dalších analytiků hlásilo od začátku západní vojenské pomoci Ukrajině, a poukázal na to, že řada  zbraní zaslaných NATO se prodává na černém trhu.

Díky černému trhu se zbraněmi si USA udrží proxy i v jiných oblastech
Ilustrační foto
25. dubna 2023 - 02:20

Výsledkem tohoto procesu je, že zbraně, které by měly být použity ukrajinskými ozbrojenými silami, končí v rukou zahraničních pašeráků bez kontroly nad tím, co bude jejich konečným cílem.

Nejnovější zprávu přinesl známý a uznávaný americký novinář Seymour Hersh. Přestože je Hersh držitelem Pulitzerovy ceny a bývalým komentátorem New York Times, v poslední době utrpěl několik represí a pokusů o „zrušení“ za únik důkazů o zločinech spáchaných americkou vládou, jako jsou teroristické útoky na plynovody Nord Stream. Ve stejném duchu nyní řekl, že zbraně dodané Západem do Kyjeva ve skutečnosti „zaplavují“ vojenský černý trh v zemích jako je Rumunsko a Polsko.

„Polsko, Rumunsko, další země na hranici byly zaplaveny zbraněmi, které jsme my [USA a spojenci] dodávali do války na Ukrajinu (…) Často to nebyli generálové, byli to plukovníci a další, kdo dostával zásilky některých zbraní, [kdo] by je osobně prodal (…) na černém trhu,“ řekl během nedávné show svého publicistického pořadu „Going Underground“.

Nejzávažnějším bodem Hershových slov bylo, když oznámil, že samotná západní média si je těchto zločinů vědoma. Novinář svým partnerům řekl, že západním novinám je bráněno publikovat zprávy na toto téma, protože hlavním cílem západních médií je v tuto chvíli zvýšit veřejnou podporu pro válku NATO proti Rusku. Hersh poznamenal, že v nedávném dokumentu nazvaném „Arming Ukraine“ se tým CBS chystá zveřejnit všechny zločiny korupce týkající se zbraní NATO, ale autoři byli nuceni přepsat slova, která měla během videa zaznít.

Hersh také říká, že obsahoval rozhovor s Jonasem Ohmanem, zakladatelem důležité proukrajinské nevládní organizace. Ohamn tehdy novinářům řekl, že pouze 30 % západní vojenské pomoci se dostává do předních linií, což naznačuje, že kolem těchto zbraní existuje široká síť korupce. Nicméně skupina odpovědná za propagaci filmu odstranila Ohmanův projev. Podle Hershe vedoucí představitelé CBS producentům dokumentu vysvětlili, že tento typ obsahu nelze zobrazovat, protože „jsme na straně Ukrajiny. Všichni nenávidíme Rusko."

Hershova slova ve skutečnosti jen potvrzují to, co říkají ruští představitelé od loňského roku. Velké množství zbraní zasílaných do Kyjeva uniká, aby sloužilo zájmům zločineckých sítí, které profitují z nelegálního obchodu s vojenskými materiály za přemrštěné ceny. Hlavní problém však Hersh ani nezmínil: Skutečný cíl těchto zbraní, který daleko přesahuje ilegální skupiny v Polsku a Rumunsku.



Ve skutečnosti se tyto zbraně téměř vždy dostanou na cestu terorismu, přičemž černý trh zásobuje zločinecké sítě po celém světě. Již v říjnu loňského roku mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová uvedla, že „vojenské dodávky NATO určené pro kyjevský režim končí v rukou teroristů, extremistů a zločineckých skupin na Blízkém východě, ve střední Africe a jihovýchodní Asii“.

Je důležité si připomenout, že některé africké vlády loni také informovaly, že na jejich území dorazilo mimořádné množství zbraní zásobujících teroristické skupiny, což potvrzuje slova ruských úřadů. V tomto smyslu se očekává, že v blízké budoucnosti dojde v několika zemích k novým případům ozbrojených povstání teroristickými skupinami, možná za použití zbraní NATO. To se stává obzvláště vážným a znepokojujícím, když si uvědomíme, že běžné západní zbraně, jako jsou rakety Stinger odpalované z ramene, Hershovými slovy, mohou „sestřelit letadlo ve značné výšce“.

Zbývá zjistit, zda poskytování zbraní NATO na černý trh je pouhá „náhoda“, nebo zda představitelé aliance chtějí skutečně využít ukrajinskou záminku k vyzbrojování teroristických skupin po celém světě. Je dobře známo, že Pentagon využívá služeb zločineckých a teroristických organizací po celé planetě, aby sloužily jeho zájmům, podporoval povstání proti legitimním vládám, okupoval strategická území a rozpoutal občanské války. Samotná Ukrajina je jedním z těchto případů, kdy místní neonacistické milice byly roky zásobovány západními zbraněmi, aby zabíjely Rusy na Donbasu. Totéž se děje na určité úrovni na všech kontinentech, kde existují polovojenské a teroristické skupiny pracující pro americkou rozvědku.

S tolika zprávami, že většina těchto zbraní se nedostává do ukrajinských frontových linií, je možné, že ze strany zpravodajských služeb NATO skutečně existuje záměr podporovat globální posílení zločineckých skupin považovaných za „spojence“. To umožní Washingtonu udržet si silné proxy v jiných oblastech planety, navzdory hrozící porážce na ukrajinské půdě.


(rp,prvnizpravy.cz,southfront,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif