Drahá PR kampaň pro Kyjevský režim

zprávy

Podle ruského ministerstva obrany ztratily ozbrojené síly Ukrajiny za poslední měsíc více než 20.800 vojáků, ale nepostupovaly k první linii. Ve snaze skrýt své porážky zahajuje Kyjev nesmyslné útoky na ruská města.

Drahá PR kampaň pro Kyjevský režim
Ilustrační foto
2. srpna 2023 - 04:20

V noci 1. srpna byly v moskevské oblasti zničeny dva drony silami protivzdušné obrany. Další UAV spadl do velkého obchodního centra ve městě, které bylo zasaženo 30. července. Výsledkem bylo rozbití několika dalších oken.

Dalším cílem ukrajinských útoků včera byly ruské vojenské lodě a civilní nákladní lodě v jihozápadních vodách Černého moře. Vojenské hlídkové lodě Sergej Kotov a Vasily Bykov útok odrazily. Podobně jako v případě předchozích pokusů o zásah do ruských lodí to mělo za následek zničení všech bezpilotních lodí.

Ukrajinci, rozzuřeni svými porážkami na frontě, pokračují v masivních ostřelovacích úderech na civilisty. 31. července zasáhli aglomeraci města Doněck, pomocí HIMARS MLRS vyrobených v USA. Ukrajinští velitelé použili oblíbenou teroristickou taktiku a ráno vypustili rakety na veřejná místa, když do práce chodilo mnoho obyvatel města. V důsledku toho byli zabiti tři civilisté a dalších 14 bylo zraněno.

Později večer Ukrajinci zabili tři civilisty a zranili dalších 15 ve vesnici Basan v oblasti Záporoží..


Přes všechny ukrajinské provokace ruská armáda neútočí na ukrajinské civilisty, ale pokračuje v přesných úderech na vojenská zařízení po celé zemi.

V noci 1. srpna zasáhly ruské síly Charkov. Město bylo údajně zaměřeno více než 20 UAV. Jedním z cílů byla  technická škola, která se používá k ubytování ukrajinské armády od minulého roku.



Den předtím bylo zasaženo místní letiště používané pro starty dronů a továrna na kovové pletivo v okrese Novobavarsky, kde byla umístěna montážní dílna dronů.

Rakety z ruského Iskanderu také zasáhly vysokou školu používanou k bydlení ukrajinské armády v Krivoj Rog.  Kyjev ve svém shrnutí obvinil Rusko z údajného útoku na obytnou budovu, ale záběry z poškození potvrzují, že byl pravděpodobně zasažen ukrajinskými silami protivzdušné obrany. Raketa Iskander mohla snadno zničit celou budovu.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 15%
transparent.gif transparent.gif