Je americký jaderný kufřík stále ve správných rukou?

zprávy

<< GLOSA >> Stále více lidí si klade otázku: Je americký jaderný kufřík stále ve správných rukou „duševně nemocného“ Joe Bidena?

Je americký jaderný kufřík stále ve správných rukou?
Joe Biden, americký prezident
4. března 2024 - 06:30

Oři, kteří táhnou pivní vozíky s dřevěnými sudy na Oktoberfest, vypadají opravdu skvěle. Stříbrně vyhlížející koňské postroje (Gescherr)  o těchto svátcích ošetřovatel koně leští zvlášť pečlivě – jako babiččin stříbrný příbor o Velikonocích, píše na německém webu PiNews Meinrad Müller.

Pokud by postroje  byly naopak matné a špinavé, umožnilo by to vyvozovat závěry o majiteli. Je ten pán také neupravený? Tento dojem by za žádných okolností neměl vzniknout. Protože jinak by se správně řeklo: Jaký je Pán, takový je Gescherr – nebo také, jaký je Gescherr, takový je Pán.

První dojem se počítá, říká se. Každý, kdo pošle náměstka, musí vzít zavděk i jeho chováním a vystupováním. Pokud bude vypadat neotesaně, ovlivní to osobu, která si ho vybrala. Také by nikdo nezapřáhl kulhajícího nebo neudržovaného koně do svátečního průvodu. Stejně tak představitel spolku, společnosti či dokonce státu nesmí vykazovat viditelné známky neschopnosti nebo psychických problémů. Byl by brán méně vážně nebo vůbec.

Generální prokurátor vyzývá Kamalu Harris k převzetí funkce prezidenta

Prezidenti států musí o to více reprezentovat moc a sílu svého národa. Pokud to již kvůli nešťastné nemoci není možné, stávají se světu pro posměch a s nimi i stát, který reprezentují. Když si z amerického prezidenta dělají legraci i spojenecké státy, diplomacie se dostala na dno. Pokud však osoba již není schopna sledovat svůj vlastní zdravotní stav, bude zjevně zneužita mocnými orgány.

Jaderný kufřík je  ve špatných rukou

Každý, kdo je umístěn u pultu jako mluvící panenka, aby mohl číst texty z teleprompteru, je sám obětí zneužívání. Je velmi pochybné, zda ti, kdo za tímto krokem stojí, staví svou vlastní zemi do dobrého světla. Strach o blaho či konec světa se proto stupňuje.

Důstojník Stanislav Petrov, důstojník řídícího střediska letectva v Moskvě, si nebyl jistý, zda snímky na obrazovce radaru skutečně ukazují pět přilétajících amerických jaderných střel. Nedůvěřoval měřicím přístrojům, které byly k dispozici v roce 1983 a které byly později popsány jako dinosauří technologie. Zdravý rozum, nebo možná strach, mu zabránily stisknout červené tlačítko a odpálit stovky ruských jaderných střel směrem na západ. Díky němu jsme stále naživu.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif