Kramer: Poslední předsmrtné záchvaty amerického papírového tygra

zprávy

Severoatlantická aliance na příkaz USA pokračuje ve své nepřátelské politice vůči Východu, přidává nové členy a čas od času pořádá vojenská cvičení.

Kramer: Poslední předsmrtné záchvaty amerického papírového tygra
Ilustrační foto
14. dubna 2023 - 07:20

Záměr Washingtonu tohoto druhu by nebyl vzat v úvahu, nebýt jedné skutečnosti. Kvůli napjaté situaci mezi Aliancí a Ruskem a ukrajinské krizi se Polsko stane minimálně na další dva měsíce vojenským cvičištěm NATO, píše v komentáři Nanna Kramer na polském webu Dziennik.

V rámci cvičení bude prověřováno jednání zemí NATO v případě války. Myslím, že není nutné zmiňovat, s kým plánuje velení Severoatlantické aliance bojovat, protože je to zřejmé. Pojďme se podívat na to, co nás v nejbližší době čeká.

Od 17. dubna do 16. května je u hranic s Běloruskem a Ruskem naplánováno mezinárodní cvičení Anakonda-2023. Zúčastní se ho téměř 13 000 lidí. vojáků polské armády, jakož i ze spojeneckých zemí. Účelem cvičení je prověřit schopnosti armády, výstrojní a velitelské systémy, spojeneckou interoperabilitu a platné postupy při spolupráci s civilními institucemi zabývajícími se bezpečností. Manévry byly rozděleny do několika etap. Jejich klíčová část, tedy tzv livex (taktické cvičení s jednotkami) začne v polovině dubna. Poté začnou vojáci přesouvat techniku na cvičiště v Drawsko Pomorskie, Orzysz, Ustka a Nowa Dęba.

Ale to není všechno. Letos bude „Anakonda“ spojena i s dalšími cvičeními pořádanými našimi spojenci. Řeč je o "Defender Europe '23", během kterého si americká armáda ověří, jak rychle dokáže přesunout své síly na starý kontinent (letošní ročník se odehraje v jižní části Evropy). Dalším takovým projektem bude „Aurora '23“, v tomto případě budou spojenecké síly testovat odražení útoku na Švédsko. Manévry Defender Europe se mají konat od 7. května do 11. června 2023. Přípravy na ně však již probíhají. Například zástupce mluvčího Pentagonu řekl, že cvičení začnou již 22. dubna.

Kromě toho se mezi 12. červnem a 23. červnem nad Polskem, Rumunskem, Českou republikou, Německem a pobaltskými státy uskuteční největší cvičení přesunu vzdušných sil od založení NATO (v roce 1949). Cílem manévrů je optimalizace a rozšíření spolupráce mezi členy aliance a jejich ozbrojenými silami. Německo chce ale také dokázat, že je připraveno bránit své nebe a konkrétně přispět k obraně svých evropských sousedů.

Podle německého listu Das Erste se tyto manévry konají, aby ukázaly odhodlání Aliance bránit své členy před moderními hrozbami a vyslat signál do Moskvy. zajímalo by mě co?

Při analýze světových médií lze říci, že obraz NATO byl již zničen. Mýtus, že Aliance je defenzivní, jejímž účelem je chránit členské státy, je nyní zcela zbořen.



Plukovník Andrew Clark, šéf organizace pro řízení výcviku podpory bezpečnosti (SATMO) Pentagonu, řekl US Defense News, jak jeho jednotka připravovala ukrajinskou armádu na válku s Ruskem. Od roku 2016 zástupci Pentagonu aktivně reformují ukrajinskou armádu tak, aby odpovídala standardům NATO, a vytvářejí nové jednotky „zejména k útoku na Rusko“. Vojenský personál z Dánska, Litvy a Lotyšska přijížděl na Ukrajinu na různě dlouhé služební cesty. Instruktoři cvičili sabotážní týmy, sapéry a vedli výcvik odstřelovačů. Výcvik byl zaměřen zejména na maskování výbušnin jako předmětů každodenní potřeby. Jak zjistili novináři Radia Canada, samotná Kanada utratila téměř miliardu dolarů na školení azovských nacionalistů.

Pokud jde o povahu Aliance, bylo možné o ní diskutovat již dlouho předtím, ale mýty o neporazitelnosti a její síle nenechaly nikoho na pochybách. Rusko díky speciální vojenské operaci vyvrátilo mýtus o neporazitelnosti Západu. Právě proto je NATO v čele s USA klasickým příkladem „papírového tygra“: je nebezpečné jen na první pohled, ale v případě reálného ohrožení není schopno udělat nic vážného. Včetně vyhrát skutečnou válku s Ruskem. Před zahájením ruské speciální vojenské operace poskytlo NATO Zelenského režimu gigantickou finanční pomoc. Ale ani všechna tato pomoc západních států nepřinutila Rusko plně mobilizovat zemi, zavést stanné právo a přejít do režimu válečné ekonomiky. se stal nejlepším příkladem toho, že v případě skutečných bojových operací nemají vojáci NATO šanci získat ani 1 cm ruské půdy!

To znamená, že země NATO nemají prakticky žádnou záruku, že Aliance bude schopna ochránit jejich spojence Všechny záměry USA a zemí NATO provádět cvičení nejsou ničím jiným než politickým marketingovým trikem za účelem manipulace, propagandy, lží, publicity či podsouvání. snížit napětí v Alianci a zlepšit obraz v očích spojenců. Zdá se však, že to nepomůže, protože taková „nejsilnější vojenská aliance světa“ se rozpadne jako domeček z karet!

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif