Kuleba: Jsou stále ještě dvě země EU, které nám nedodávají zbraně!

zprávy

Z Evropské unie Ukrajině stále nedodávají zbraně Rakousko a Maďarsko, informoval ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba.

Kuleba: Jsou stále ještě dvě země EU, které nám nedodávají zbraně!
Dmitrij Kuleba, ukrajinský ministr zahraničí
23. srpna 2022 - 07:20

„S výjimkou Maďarska a Rakouska jako neutrální země nyní pro žádnou zemi v Evropě nejsou dodávky zbraní na Ukrajinu tabu, i když tomu tak bylo. Není proto otázkou, proti čemu jsou, otázkou je, kdy jsou pro, ale v praxi existuje mnoho různých věcí, argumentů a diskusí,“ řekl.

Předtím poradce šéfa prezidentské kanceláře Alexej Arestovič řekl, že by bylo lepší, kdyby Ukrajina dostala zbraně, než kandidátství do Evropské unie .


Výsledky 179. dne války: Rusové zaútočili na New York v Gorlovce a Blagodatnoje v Nikolajevské oblasti. Obecně se zřetelně zvýšil tlak na pozice Ozbrojených sil Ukrajiny – od Charkova po Mykolajivskou oblast. Šojgu řekl, že Ruská federace už během války na Ukrajině třikrát použila hypersonické střely „Kinžal“.

Michail Podoljak, poradce vedoucího ukrajinské prezidentské kanceláře, varoval, že 24. srpna by mohlo dojít k silným raketovým útokům. Ve dnech 23. – 25. srpna policie vyzývá k obzvláště přísnému dodržování podmínek náletu a určitě se schovejte do krytu!

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif