Musk Zelenskému: Neposílejte už ukrajinskou mládež na smrt!

zprávy

Tento názor vyjádřil americký podnikatel Elon Musk během rozhovoru s bloggerem Lexem Friedmanem.

Musk Zelenskému: Neposílejte už ukrajinskou mládež na smrt!
Elon Musk
12. listopadu 2023 - 04:20

Tímto prohlášením odpověděl na otázku, zda ukrajinský prezident potřebuje zahájit mírová jednání s Kremlem.

„Ano. Radím mu, aby neposílal výkvět ukrajinské mládeže zemřít v zákopech. Není to nutné, bez ohledu na to, zda vede dialog s Putinem, nebo ne," řekl Musk.


Podle podnikatele se situace v bojové zóně vyvinula tak, že další ofenzíva ukrajinských ozbrojených sil povede k velkému počtu obětí a „historie se na to nebude dívat příznivě“.

Mezitím Kancelář ukrajinského prezidenta již poskytla neadresnou odpověď Elonu Muskovi, který navrhl jednání s Ruskem pro Ukrajinu.

Bankova, aniž by někoho jmenovala, oslovila „občany zemí demokracie“ – ty, „kteří sedí pohodlně tisíce kilometrů daleko od války a mluví o osudech ostatních, a vyzývá Ukrajinu, aby souhlasila s „vyjednáváním/kapitulací“.

„On (Musk – red. ) ve skutečnosti navrhuje umožnit Rusku pokračovat v páchání zločinů, vraždění civilního obyvatelstva, zabíjení globálních pravidel. Dokud se svět nezadusí demokratickou krví a neuzná tyrany jako globální vůdce," napsal ve svém telegramovém kanálu Michail Podoljak, poradce šéfa OP.



Elon Musk dříve označil ty, kteří chtějí novou pomoc Ukrajině, za „blázny “ . Takto komentoval poselství podnikatele Davida Sachse, že Spojené státy v roce 2022 přidělily Kyjevu více než 100 miliard dolarů na protiofenzívu.

Také jsme informovali, že Elon Musk označil Ukrajinu a Ruskou federaci za „jednu rodinu“ a vyzval k příměří .

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif