Německá policie zabavila demonstrantům ukrajinskou vlajku

zprávy

<< VIDEO >> Policie na demonstraci v Berlíně demonstrantům sebrala ukrajinskou vlajku. Kyjev byl jejím jednáním pobouřen.

Německá policie zabavila demonstrantům ukrajinskou vlajku
Ze zásahu
9. května 2022 - 06:20

V Berlíně v neděli na demonstraci na počest konce druhé světové války policie sebrala ukrajinskou vlajku a srolovala ji. Video, které ukazuje, jak strážci zákona srolují a odnesou velké plátno, které drželo několik lidí, zveřejnilo německé vydání BILD.

Velvyslanec v Německu Andrei Melnik to označil za „obrovskou ostudu pro Berlín“.

A ministr zahraničí Dmitrij Kuleba řekl, že „toto je útok na každého, kdo nyní s touto vlajkou v rukou brání Evropu a Německo před ruskou agresí“.

„Berlín udělal chybu, když zakázal ukrajinské symboly. Nemůžete dávat symboly Ukrajiny a Ruské federace na stejnou úroveň," napsal na Twitteru.


Připomeňme, že 9. května v Berlíně úřady zakázaly vyvěšovat u památníků ukrajinské a ruské vlajky .

„Válka by neměla vyústit v konflikty nebo spory v Berlíně, které přesahují demokratický diskurz," uvedla při této příležitosti policie.

Poté, po kritice, bylo ještě povoleno demonstrovat s ukrajinskými symboly 8. a 9. května, s výjimkou pamětních míst, kde jsou jakékoli symboly zakázány. V Berlíně řekli, že výjimku budou mít pouze veteráni a diplomaté.

Také 8. a 9. května na památných místech v Berlíně je zakázáno předvádění symbolu „Z“, návštěvy v jakýchkoliv prvcích vojenské uniformy, pochody a písně o válce.


(rp,prrvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif