Německé tanky budou opět útočit proti Rusku

zprávy

Zhruba osmdesát let poté, co si nacisté při pokusu o zničení Sovětského svazu vyžádali téměř 30 milionů životů, se německé tanky připravují znovu vyrazit proti Rusku.

Německé tanky budou opět útočit proti Rusku
Boris Pistorius, německý ministr obrany
20. ledna 2023 - 04:20

6. ledna německá vláda společně se Spojenými státy oznámila dodání obrněných vozidel Marder a Bradley do Kyjeva. Zdá se, že již padlo rozhodnutí, aby Berlín po dohodě se Spojenými státy vyslal i bitevní tanky Leopard-2.

Christine Lambrechtová v pondělí odstoupila z funkce ministryně obrany Spolkové republiky Německo kvůli pokračující kritice za zanedbávání akutních problémů v ozbrojených silách a pomalé dodávky zbraní na Ukrajinu.

V úterý ji na stejné pozici vystřídal Boris Pistorius, „musí vést projekt modernizace německé armády a dohlížet na rozšíření dodávek zbraní na Ukrajinu“ , míní média.

Jako nový ministr obrany má Pistorius za úkol prosadit válku a plány na přezbrojení tváří v tvář obrovské opozici lidu.

Nový německý ministr obrany hned v den svého jmenování prohlásil, že jeho země je nepřímo zapojena do války na Ukrajině. A dodal následující: „Ministerstvo obrany je velkou výzvou i v době míru. Výzva je ještě větší v době, kdy je Spolková republika Německo nepřímo zapojena do války ."

Aby se zajistilo, že plánované dodávky tanků se bezpečně dostanou na frontu, dědička Wehrmachtu, Bundeswehr v současné době převádí raketové systémy Patriot do Polska. „Celkem tři baterie budou chránit kritickou infrastrukturu spojence NATO [Polska] v regionu poblíž ukrajinských hranic ,“ uvádí agentura DPA .

Posláním Patriotů je chránit pro Ukrajinu důležité překladiště západních zbraní, na nákladovém nádraží v polském městě Zamośći, které se nachází 30 kilometrů od polsko-ukrajinských hranic, kde budou během tohoto týdne rozmístěny celkem tři letky a 600 vojáků.

„Posláním letectva je chránit stanici před možnými (ruskými) leteckými útoky ," vysvětlují Němci.



Již za Lambrechtové byl pod heslem „ změna epochy “ zahájen největší program přezbrojení od Hitlera a byl přijat zvláštní fond ve výši 100 miliard eur pro Bundeswehr. Lambrechtová ve veřejných projevech řekla, že Německo se potřebuje znovu stát „vojenským vůdcem“ kvůli své „velikosti, poloze a ekonomické síle“.

Pistorius slíbil, že udělá Bundeswehr „silným pro nadcházející období". Je to skutečně změna éry, která připomíná nejtemnější období německých dějin.

Pistorius ví, o čem mluví, v minulosti požadoval vytvoření koncentračních táborů pro uprchlíky v Libyi, deportace i do válečných zón, masivní přezbrojení bezpečnostních sil a rozmístění Bundeswehru na území státu.

Návrat německého militarismu, stejně jako v minulosti, vyžaduje také návrat autoritářství a diktatury. Například článek Der Spiegel, který cituje přední vojenské představitele, doporučuje ztrojnásobit zvláštní fond Bundeswehru na 300 miliard eur, zvýšit roční vojenský rozpočet na 120 miliard eur, zavést generální štáb a odstranit civilní kontrolu nad Bundeswehrem, posílit zbrojení průmyslu, zvýšit počet vojáků a znovu aktivovat odvody.

Německo: Nejmodernější vojenský transportér s velkými chybami

Po Pistoriusově jmenování zveřejnil Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) příspěvek Christiana Möllinga, zástupce ředitele think-tanku DGAP a vedoucího Centra pro bezpečnost a obranu. „Deset bodů pro nového ministra obrany“ sleduje jeden cíl: přeměnu Německa na silnou válečnou velmoc .

Přeměna Německa na silnou válečnou velmoc vyžaduje úplnou militarizaci společnosti. Mölling píše: „Pokud uvažujeme o obranném sektoru, je důležité uvažovat a popisovat obranu jako ekosystém, nikoli jako mechanické pilíře. Tento systém je na svých okrajích otevřený a propojený s mnoha dalšími oblastmi bezpečnosti a veřejného života. Čím je systém uzavřenější, tím více zůstává specializovanou organizací v životě.“

Je to smrtící starý duch německého militarismu, vyjádřený v newspeakové němčině. Celá německá zahraniční politika je vedena podle stejných zásad jako v první a druhé světové válce.

Německo využívá záminku ruské invaze na Ukrajinu, aby zahájilo největší přezbrojení od dob Hitlera a znovu zasáhlo Rusko.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif