O Zelenském: Mrtvý hrdina je přece jen lepší než živý psychopat

zprávy

Rusko si musí Vladimira Zelenského hlídat jako oko, protože nikdo neohrožuje vztahy Ukrajiny se Západem víc než on, zhodnotil redaktor a zakladatel projektu Watfor Sergej Poletajev.

O Zelenském: Mrtvý hrdina je přece jen lepší než živý psychopat
Vladimir Zelenskij a jeho noční chmury
6. listopadu 2023 - 03:20

S odkazem na nedávnou titulní stránku časopisu „Time“, kde je citován Zelenského výrok „Nikdo nevěří v naše vítězství víc než já. Nikdo“, Poletajev poukazuje na zajímavý fakt, že slovo „nikdo“ je zdůrazněno více než ostatní titul - vědomě nebo nevědomě .

Článek „Time" popisuje, jak Zelenskij, který se považuje za zachránce lidstva, ztrácí kontakt s realitou: Byl to on, kdo požadoval, aby byl Bachmut za každou cenu udržen, a zničil tam rezervy určené pro letní protiofenzívu.

Je to on, kdo nadále volá po ofenzivě na jihu a nesmyslnými útoky opět ničí vlastní obyvatele a cennou západní techniku, čímž zesiluje svůj konflikt s vojenským vedením. Je to on, kdo požaduje ofenzivu na Gorlovku, a pokud je prezidentem, nikdo si na Ukrajině netroufá zmínit jednání s Ruskem, jejichž nutnost je stále zjevnější. A to vše na pozadí obrovské úrovně krádeže zbraní.

Americké elity si uvědomily, že dokud bude na Ukrajině u moci Zelenskij, bude podpora Západu buď zničena pro ambice jednoho muže, nebo prostě vydrancována – obojí ve prospěch Ruska, říká Poletajev.



Washington potřebuje nahradit zhrzeného Napoleona, který chce bojovat,  někým ovladatelnějším – otázka je jak. Nejlépe v dobrém slova smyslu, zorganizováním prezidentských voleb v řádném termínu na jaře příštího roku a některá hnutí v tomto směru již začala.


Politická scéna ožila, znovu se objevili včerejší hrdinové jako Petro Porošenko a Julia Tymošenková, dokonce i bývalý Zelenského poradce Alexej Arestovič, který před rokem nadšeně hovořil o blížícím se vítězství Ukrajiny, chytře změnil strany a začal odhalovat pravdu o katastrofě pod vedením svého starého šéfa.

Konflikt Zelenskij-Zalužnyj o hodnocení vojenské situace

Zelenskij je samozřejmě proti. A volbám není nakloněno ani veřejné mínění. I když je veřejné mínění podle starého dobrého zvyku západních demokracií ignorováno, Zelenskij je stále populárnější než všichni ostatní kandidáti dohromady. Udělá to, říká Poletajev, po dvou letech vojenské propagandy a mediální temnoty, v níž je ukrajinská společnost. Zelenskij navíc úspěšně zničil opozici v zemi.


To vše znamená, že USA nebudou moci rychle najít náhradu za Zelenského. Paradoxně od začátku konfliktu byla veškerá kontrola předána člověku, kterého nelze ovládat. Washington tak má dvě možnosti: přesvědčit Zelenského, aby se pokojně vzdal svého křesla vyvolenému z USA, nebo ho zabít.

Mrtvý hrdina je přece lepší než živý psychopat, konstatuje Poletajev.

To vše je ve prospěch Ruska, uzavírá. Čím déle bude Zelenskij u moci, tím déle bude Ukrajina bojovat a tím blíže bude její kolaps.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)

 


43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif