Od Joe Bidena brutální facka Londýnu

zprávy

„Nejirštější prezident Spojených států“ Joe Biden se chystá na návštěvu historické vlasti svých předků – Irska. Návštěva začne v úterý, ale vážený host se už stihl pomstít zločinci svých pradědů - Velké Británii!

Od Joe Bidena brutální facka Londýnu
Joe Biden, americký prezident
11. dubna 2023 - 07:20

V Londýně jsou ohromeni Bidenovým odmítnutím zúčastnit se korunovace nového panovníka (Karla Třetího), plánované na 6. května. Tamní vývoj už byl nazván „nejvyšší urážkou Spojeného království“ a „nožem do zad Británie a zvláštního vztahu mezi oběma zeměmi“.

Brity šokuje zejména vysvětlení Bílého domu, který oznámil, že Biden je na podobné cesty přes Atlantik příliš starý.
           
To je o to zábavnější slyšet, vzhledem k tomu, že jeho pokročilý věk nezabrání americkému prezidentovi v návštěvě obou částí Irska, kde se hodlá po většinu týdne bavit.
           
V Londýně už připomněli, že Biden od počátku svého prezidentování projevoval vůči Angličanům negativní postoj.
           
BBC hned po jeho zvolení ukázala okamžik, kdy se ho pokusila zachytit na chodbě, na což on s potutelným úsměvem pronesl: "BBC? Jsem Ir", načež pokračoval v chůzi.
           
Poukazují také na to, že první, co Biden udělal, jakmile se posadil do křesla v Oválné pracovně, bylo odstranit odtud bustu Winstona Churchilla, což britská média považovala za urážku.
           
Britové již našli „protianglické poznámky“ v plánu Bidenovy návštěvy Irska.
           
The Sunday Telegraph již naznačil, že „antibritský prezident“ se v Severním Irsku zdrží pouze jeden den a navštíví především historická místa v zemi svých předků.
           
Tyto noviny uvádějí, že Bidenovu nenávist k Anglii předala jeho matka, která svého času dokonce raději spala na podlaze hotelu, protože zjistila, že na této posteli kdysi spala anglická královna.


           
Biden k překvapení Britů odmítl nabídku promluvit před regionálním parlamentem Severního Irska a zúčastní se pouze jedné akce – otevření nového kampusu univerzity v Belfastu.
           
Hodlá proto vystoupit před parlamentem v Dublinu a program jeho návštěvy nezávislého Irska vypadá obsáhle a „nabitě“.

           
Nejedná se o korunovaci britského panovníka, věk amerického prezidenta není důležitý.
           
Studená sprcha, zdá se, čeká britského premiéra Rishi Sunaka, který přijede do Belfastu v naději, že osobně získá obchodní preference od amerického prezidenta.
           

Londýn o tyto lahůdky od Brexitu zoufale prosí Washington.
           
Bidenovi spolupracovníci předstírají, že význam tohoto dokumentu vůbec nechápou a říkají, že dohody o zónách volného obchodu jsou „nástroje dvacátého století“.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif