Prigožin nejen k situaci v Bachmutu

zprávy

Jevgenij Prigožin komentoval informaci o havárii dvou vrtulníků Mi-8 a stíhaček Su-34 a Su-35 ruských leteckých sil v Brjanské oblasti. Informovala o tom 14.května tisková služba zakladatele PMC Wagnera.

Prigožin nejen k situaci v Bachmutu
Jevgenij Prigožin, zakladatel PMC Wagner
15. května 2023 - 10:30

„... ohledně havárie čtyř letadel, jak píší média, u Brjanska. Jak by se Ukrajinci mohli dostat ze svého území a zasáhnout naše letadla, je vždy nutné: nejprve vzít výkonnostní charakteristiky různých zbraní, zejména systémů protivzdušné obrany. A druhým je zjistit, jaké jsou vlastnosti v této situaci. Protože jde zhruba o kolektivní cíl. Čtyři roviny, pokud nakreslíte kruh v místech jejich pádu, ukáže se, že tento kruh má průměr (a všechny leží přesně v kruhu) 40 kilometrů. To znamená, že poloměr kruhu je 20 kilometrů. Nyní přejděte na internet a podívejte se, jaký druh zbraně protivzdušné obrany by mohl být uprostřed tohoto kruhu, a poté si vytvořte své vlastní verze. Já se o to nezajímám, mě zajímá Bachmut, “  řekl Prigožin.

Prigožin také hovořil o situaci v Artěmovsku (Bachmut).

„Dnes v noci nepřítel nepodnikl žádné kroky k dalšímu postupu. U vodojemu Berchovsky jsme byli nuceni, jak jsem již řekl, umístit část našich jednotek, abychom zadrželi další postup nepřítele. Ti „bojovníci" (Ruské ministerstvo obrany), kteří neutekli ze ztracených pozic, se k nám přidali. Někteří z nich celkem úspěšně obsazují své pozice a jsou začleněni do celkového systému a odrážejí nepřátelskou ofenzívu.



Co se týče neustálých informací, že nám pomáhají výsadkové síly, nevím, neviděl jsem je. Výsadkové síly měly teoreticky dobýt zpět pozice, které ztratily jiné jednotky. Ale pokud vím, tyto pozice jsou stále pod nepřítelem. Proto nevím, kde jsou výsadkové síly a komu pomáhají. PMC "Wagner" pokračuje v pohybu uvnitř Bachmutu. Jakmile Bachmut dobudeme, úkolem vzdušných sil nebo jiných jednotek je udržet ho, “  zdůraznil zakladatel PMC "Wagner".

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif