Průzkum NBC: Bidenovo hodnocení dosáhlo nového minima

zprávy

Podle posledního národního průzkumu NBC News kleslo hodnocení prezidenta Joe Bidena na nejnižší úroveň jeho prezidentství – 40 %, protože velká většina všech voličů nesouhlasí s jeho přístupem k zahraniční politice a válce mezi Izraelem a Hamásem.

Průzkum NBC: Bidenovo hodnocení dosáhlo nového minima
Joe Biden, americký prezident
20. listopadu 2023 - 03:20

A co víc, podle průzkumu klesla popularita Joe Bidena za bývalým prezidentem Donaldem Trumpem poprvé v hypotetickém zápase ve všeobecných volbách, ačkoli deficit je v rámci chybovosti průzkumu

Eroze pro Bidena je nejvýraznější mezi demokraty, z nichž většina se domnívá, že Izrael zašel ve své vojenské akci v Gaze příliš daleko, a mezi voliči ve věku 18 až 34 let, přičemž neuvěřitelných 70 % z nich nesouhlasí s Bidenovým řešením války.

„Nepodporuji jeho podporu Izraele," řekla Meg Furey, 40, demokratka z Austinu v Texasu.

„Nesplněné sliby, studentské půjčky, zahraniční politika obecně," odpověděl demokrat Zico Schell (23) ze San Diega na otázku, proč nesouhlasí s Bidenovým pracovním výkonem.

„Joe Biden je ve svém prezidentství na jedinečně nízké úrovni a podstatná část toho, zejména v rámci Bidenovy koalice, je způsobena tím, jak Američané pohlížejí na jeho zahraničněpolitické kroky,“ řekl demokratický průzkumník Jeff Horwitt z Hart Research Associates, který provedl tento průzkum s republikánským průzkumníkem Billem McInturffem z Public Opinion Strategies.



McInturff řekl, že si nemůže vzpomenout na jinou dobu, kdy zahraniční záležitosti tak změnily americkou politickou scénu.

„Tento průzkum je ohromující kvůli dopadu, který má válka mezi Izraelem a Hamásem na Bidena," řekl.

Ale Horwitt varoval, že Biden může tyto nespokojené demokraty a mladší voliče přivést zpět do stáda. „Jsou to lidé, kteří mají prokazatelné výsledky v hlasování pro Bidena a demokraty," řekl.

A dodal, že mezi dneškem a dnem voleb 2024 je spousta času – a dalších potenciálních politických překvapení –, kdy by se politická scéna mohla znovu proměnit.


„Verdikty poroty v Trumpových procesech, nepředvídané události jak zahraniční, tak domácí a úskalí kampaně, to vše může změnit výsledky průzkumu," řekl Horwitt.

Podle průzkumu 40 % registrovaných voličů souhlasí s Bidenovým pracovním výkonem, zatímco 57 % nesouhlasí, což představuje Bidenovo historické minimum od doby, kdy se stal prezidentem.

Je to jen mírná celková změna oproti září, kdy bylo Bidenovo hodnocení schvalování na 41 % — což bylo tehdy shodné s jeho předchozím minimem v průzkumu.

Šedesát dva procent nyní nesouhlasí s Bidenovým přístupem k zahraniční politice

(rp,prvnizpravy.cz,nbc,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif