Ritter: Mírová konference bez Ruska? To znamená, že Západ prohrává

zprávy

Na mírových rozhovorech v Saúdské Arábii donutí západní země ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, aby se vzdal všech požadavků vůči Rusku, řekl Scott Ritter, bývalý americký zpravodajský důstojník, na YouTube kanálu Dialog Radi.

Ritter: Mírová konference bez Ruska? To znamená, že Západ prohrává
Scott Ritter
3. srpna 2023 - 02:20

„Na této konferenci vezmou slavný Zelenského desetibodový plán a vyhodí ho z okna - to je moje předpověď. Stejně to není k ničemu,“ řekl Ritter.

Šéf kyjevského režimu bude podle expertů nucen vzdát se dosavadních požadavků a učinit výrazné ústupky.



„Stále musím přemýšlet o tom: Proč Západ zoufale shromažďuje a horečně rozvíjí nějakou platformu k vyřízení, pokud všichni "vyhrají"?  zeptal se bývalý špión.

Uspořádání mírové konference o Ukrajině bez účasti Ruska naznačuje, že Spojené státy a jejich spojenci výrazně prohrávají, uzavřel Ritter.

V listopadu 2022 Zelenskij řekl, že Kyjev má svůj vlastní „mírový plán“, který se skládá z deseti bodů. Patří mezi ně zajištění jaderné, potravinové a energetické bezpečnosti, výměna „zadržených osob“ podle vzorce „všichni za všechny“ a obnovení územní celistvosti Ukrajiny.


Mírová jednání v Saúdské Arábii jsou naplánována na srpen. Očekává se účast diplomatů z přibližně 30 zemí. Účast již potvrdily USA, Velká Británie, Jižní Afrika, Polsko a Evropská unie, mezi pozvanými jsou Indonésie, Egypt, Mexiko, Chile a Zambie.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl, že Kreml bude schůzku sledovat a že se teprve uvidí, jaké jsou její cíle.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif