Rusové postupují, Francouzi a Britové dodávají rakety s dlouhým doletem

zprávy

Situční zpráva z 3.března - Ve vesnici Ivanovskoje u Bachmutu probíhají urputné boje, řekl mluvčí východní skupiny ukrajinských sil Ilja Jevlaš.

Rusové postupují, Francouzi a Britové dodávají rakety s dlouhým doletem
Ilustrační foto
4. března 2024 - 03:20

„Zatímco ve směru od Bachmutu nepřítel pokračuje v útoku na vesnici Ivanovskoje, ve městě již probíhají zuřivé bitvy. Naše armáda hrdinně vzdoruje a snaží se zatlačit nepřítele zpět z obsazených linií. Nepřítel se také snaží zaútočit v vesnice Bogdanovka, která je severně od vesnice Časov Jar. Tam se přesouvají výsadkové jednotky, motostřelecké pluky a armádní bojové zálohy,“ řekl Jevlaš během telethonu.

Soudě podle veřejné mapy Deep State ovládají Rusové přibližně polovinu Ivanovskoje. Zbytek je v „šedé“ zóně.

Ruské veřejné stránky píší o vstupu ruských jednotek do centra Novomichajlovky směrem na Ugledar.

Je zveřejněno video s vlajkou zasazenou na troskách domu, odkud je vidět kostel - zřejmě kostel Zázraku archanděla Michaela, který se nachází v samém centru obce. Ve videu jsou zároveň slyšet výstřely a výbuchy, což znamená, že boje stále pokračují.

Ukrajina to nepotvrdila. Podle vojenské veřejnosti Deep State ruské jednotky ovládají východní část vesnice a také se k ní přiblížily z jihu. Centrum Novomichajlovky je v šedé zóně.


Francouzi a Britové dodávají rakety s dlouhým doletem

Francouzi dováží rakety SCALP (dolet 1000km)  na Ukrajinu v SUV Audi Q7 a Britové je dováží v obrněných vozech Ridgeback.

Upozornil na to list British Times, když analyzoval nahrávku rozhovoru německých důstojníků zveřejněnou v Ruské federaci.

Autor článku se domnívá, že jde o „důležitou informaci o tom, jak jsou na Ukrajinu dodávány střely SCALP a „Storm Shadow“. To by mohlo pomoci ruské zpravodajské službě sledovat a najít taková vozidla v Evropě a na území Ukrajiny.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif