Rusové v Charkově při náletu zabili francouzské žoldáky

zprávy

Ruská armáda provedla přesný útok na žoldnéřskou základnu v Charkově, budova byla zcela zničena, oznámilo ministerstvo obrany Ruska.

Rusové v Charkově při náletu zabili francouzské žoldáky
Ilustrační foto
18. ledna 2024 - 04:20

„Ozbrojené síly Ruské federace provedly večer 16. ledna přesný útok na základnu zahraničních bojovníků ve městě Charkov, jejíž jádro tvořili francouzští žoldáci ,“ uvádí se v oznámení.

V důsledku útoku byla budova, kde byli žoldáci ubytováni, „zcela zničena.“ Bylo zabito více než 60 ozbrojenců, více než 20 bylo přijato do zdravotnických zařízení, uvedlo ministerstvo.


„Včera v noci došlo na Charkov dva raketové útoky. Podle Ukrajiny byly použity z komplexů S-300, které zasáhly balistické střely,“ napsal ukrajinský web Strana a pokračuje, „ministerstvo obrany Ruské federace tvrdí, že včera v Charkově byla zasažena základna v místě dočasného nasazení zahraničních dobrovolníků, jejichž základem byli Francouzi. Z nich podle ministerstva obrany Ruské federace 60 zemřelo. Ukrajinské úřady oficiálně neoznámily počty mrtvých.“

Připomeňme, že Moskva před pár měsíci obvinila francouzské žoldáky ze střelby na ruské válečné zajatce. Rusko slíbilo, že se pomstí „nelidům“ za tento zločin.

Vyšetřovatelé ruského vyšetřovacího výboru vyšetřovali před několika měsíci zločiny spáchané francouzskými žoldáky na ruských válečných zajatcích. Jak bylo uvedeno, jeden ze žoldáků také zveřejnil fotografii zblízka popravy tří ruských zajatců.

Podle informací vyšetřovacího výboru se bojů na straně Kyjeva zúčastnili francouzští žoldáci v rámci pluku „Azov“ a 92. brigády ozbrojených sil.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif