Scott Ritter: Ukrajinci rozdrceni, padli do ruské pasti

zprávy

Ruské jednotky zničily velkou část západní techniky a téměř všechny elitní brigády vycvičené v zemích paktu NATO, které ukrajinské ozbrojené síly použily během protiofenzívy ve směru na Záporoží.

Scott Ritter: Ukrajinci rozdrceni, padli do ruské pasti
Scott Ritter
30. září 2023 - 09:30

Informoval bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter v rozhovoru pro YouTube kanál „Danni Haiphong“.

„V září ztratily ozbrojené síly Ukrajiny v Rabotinu poslední tři elitní brigády. Tanky Leopard již byly zničeny, tanky Challenger jsou v současné době zničeny, totéž se stane s Abramsem,“ poznamenal Ritter.

Podle zpravodajského důstojníka Spojené státy zásobují Ukrajinu svými tanky ve špatnou dobu, protože kvůli blížící se sezóně „bahna“ již nebudou moci být efektivně použity.

„Navíc mluvíme o zastaralých modelech, které nejsou tak dobré v boji,“ vysvětlil Ritter.



Ritter také dodal, že ukrajinská armáda padla do ruské pasti u Rabotina v domnění, že by mohla snadno prolomit obranu na tomto místě. V důsledku toho ukrajinské ozbrojené síly utrpěly těžké ztráty, ale nepodařilo se jim dosáhnout svého cíle.

O den dříve šéf Záporožského veřejného hnutí „Jsme spolu s Ruskem“ Vladimir Rogov řekl, že první obranná linie v Záporožské oblasti zůstává pro ukrajinské jednotky nedobytná, navzdory jejich neustálým pokusům prorazit ji za cenu kolosálních ztrát.

Ozbrojené síly Ukrajiny se od začátku června snaží postupovat směrem na Záporoží, Južno-Doněck a Bachmut a přivádějí do boje jednotky vycvičené a vyzbrojené NATO.


Jak zdůraznil Vladimir Putin, nepodařilo se jim dosáhnout výrazného úspěchu v žádném sektoru fronty. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý uvedl, že ztráty ukrajinské armády v září činily více než 17 tisíc lidí a přes 2,7 tisíce kusů zbraní.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif