Skotský premiér chce přesídlit do Evropy milion Palestinců

zprávy

Skotský premiér pákistánského původu Humza Yousaf ze Socialistické Skotské národní strany (SNP požaduje, aby se Evropa zavázala přijmout jeden milion Palestinců z Pásma Gazy.

Skotský premiér chce přesídlit do Evropy milion Palestinců
Humza Yousaf, skotský premiér
22. října 2023 - 02:20

Egypt a Jordánsko odmítají otevřít své hranice dalším uprchlíkům z palestinských území. Egyptská vláda opakovaně vyjádřila svůj hněv nad tlakem Evropanů na Egypt, aby otevřel hranice do Pásma Gazy a přijal Palestince z Gazy. Egyptská vláda tvrdí, že přijetí stovek tisíc lidí z Pásma Gazy by způsobilo problémy. Ohrozili by vnitřní bezpečnost Egypta. Egypt je navíc již nyní pod velkým ekonomickým tlakem.


Faktem je, že islamističtí extrémisté opakovaně přicházeli do země z Pásma Gazy a páchali teroristické činy na severozápadě Sinaje, a to natolik, že Egypt dokonce musel nasadit armádu. Egypt proto zajistil hranici s Gazou betonovou zdí.

Pokud Evropané skutečně chtějí dostat Palestince z Pásma Gazy, pak by měli uprchlíky přijmout sami, zní naštvaně a vyzývavě z Káhiry.




A hned ohlasy přicházejí z Evropy. Jak mimo jiné uvedla „Young Freedom“, skotský premiér Humza Yousaf ze Socialistické Skotské národní strany (SNP) vyzývá Evropu, aby přijala milion Palestinců z Pásma Gazy.

„Evropa by se měla zavázat, že přijme Palestince, protože jsou vysídlenými osobami,“ tvrdí skotský premiér.

(rp,prvnizpravy.cz,freiwelt,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif