„Sluha lidu“ už dosloužil?

zprávy

„Sluha lidu“, svatý Vladimir z Kyjeva, sloužil svému lidu natolik, že se asi polovina ukrajinského lidu rozhodla, že bude raději sloužit v zahraničí, komentuje Max Erdinger na německém webu Jouwatch.

„Sluha lidu“ už dosloužil?
Svíčka Saint Volodymyr za 15$
1. prosince 2023 - 03:20

Válka, kterou Zelenskij dovolil americkým neoconům,  je absolutně ztracená. Mnoho transatlantických mazáků ze západního kvalitního tisku se však drží starého a vždy iluzorního vyprávění. Rusové ztrácejí tanky každý den po desítkách a je otázka, jak dlouho Putin vydrží ukrajinskou přesilu na bojišti. Mezitím ukrajinské těhotné ženy a senioři nad šedesát let, špatně vyzbrojení a bez vojenského výcviku, stojí po kolena v mrazivém bahně zimních zákopů.


Denní ztráty Ukrajiny se v současnosti pohybují kolem 650 vojáků. Rusové prorazili na mnoha místech frontové linie. Mezitím generál Zalužnyj, ukrajinský vrchní velitel armády, respektive žalostné zbytky toho, co z jeho armády zbylo, přemýšlí, jak by se konečně mohl zbavit svatého Vladimira, ale on a jeho rodina mají své vlastní plány do budoucna. S Ukrajinou už toho moc společného nemají.


V posledních týdnech byly do zahraničí převedeny miliardy dolarů v soukromém majetku a sám Zelenskij prý koupil dvě zaoceánské jachty za 75 milionů dolarů prostřednictvím dvou starých přátel. Jeho osobní bezpečnost a bezpečnost jeho rodiny mají nyní zcela zaručit britští specialisté na osobní ochranu. 

Pokud se svatému Vladimirovi podaří velmi nesvatým způsobem a ve spěchu uprchnout do zahraničí, budeme mít my Němci vážný problém a budeme si muset položit otázku, kdo má bránit naši demokracii, veškerou naši svobodu a všechny naše západní hodnoty na Ukrajině. Ve světle svíček o adventu by se klidně dalo říci: Nasaď si helmu, Němče, a pilně cvič kazačok, aby vás postupující Ivan nemusel považovat za nepřátele.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:ilumidol.com)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif