Ukrajinská rozvědka: Ramzan Kadyrov upadl do kómatu?!

zprávy

Vůdce Čečenska Ramzan Kadyrov podle ukrajinských zpravodajských služeb údajně upadl do kómatu poté, co se jeho zdravotní stav náhle „zhoršil".

Ukrajinská rozvědka: Ramzan Kadyrov upadl do kómatu?!
Ramzan Kadyrov
16. září 2023 - 04:20

„Informaci potvrzují různé zdroje z lékařských a politických kruhů,“ řekl Andrij Jusov, představitel ukrajinské vojenské zpravodajské služby, který zprávu oznámil jako první. „Existují informace, že válečný zločinec Kadyrov je ve vážném stavu a že nemoci, které tam byly, se zhoršily a způsobily tak vážný stav. Jeho špatný zdravotní stav není důsledkem zranění,“ dodal Jusov.

„Nejde o zranění. Další podrobnosti vyžadují další objasnění. Je dlouhodobě nemocný a mluvíme o systémových zdravotních problémech,“ řekl. „Poslední dny byl v těžkém stavu.“



Kadyrov, věrný Kremlu přezdívaný „Putinův voják“ a „Putinův útočný pes“, vyslal vojáky na Ukrajinu, aby pomohl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi v jeho válce na Ukrajině.

Právě letos v červenci řekl, že vyslal oddíl čečenských jednotek bojovat do Bachmutu. Jednotka podepsala smlouvu s ruským ministerstvem obrany na začátku tohoto roku, což je v příkrém rozporu s šéfem Wagnera Jevgenijem Prigozhinem, který protestoval proti tomu, aby jeho žoldáci podepsali smlouvu s Moskvou.

Na březnovém setkání Putin podle Kremlu vyjádřil Kadyrovovi vděčnost za to, že pomohl Rusku vést válku na Ukrajině.

„Plníme všechny vaše rozkazy a chceme pokračovat k vítěznému závěru,“ řekl tehdy Kadyrov.


Zvěsti o Kadyrově zdraví kolují měsíce. Bývalý místopředseda čečenské vlády Ahmad Zakaev loni německému listu Bild řekl, že Kadyrov měl vážné onemocnění ledvin.

Jacques Baud: Jako vždy jde o mylné vyhodnocení: Puč to nebyl!

Letos v březnu svým přátelům Kadyrov řekl, že není nemocný, ale že je jen neobvykle vysoko. "Lidé mi připisují různé nemoci: někdy mám problémy s ledvinami, někdy s játry," řekl.

Zdá se, že Kadyrovův zdravotní stav se v posledních dnech zhoršil. The Observer začátkem tohoto týdne informoval, že Kadyrov upadl do kómatu a byl letecky převezen do Moskvy, aby vyhledal léčbu. Údajně byl vrácen do Čečenska.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif