Ukrajinský voják: Noví „velitelé“ nás rozkazy ženou do „mlýnku na maso“

zprávy

Bojovník ukrajinských ozbrojených sil kritizoval důstojníky, kteří jsou posláni do armády, aby nahradili mrtvé.

Ukrajinský voják: Noví „velitelé“ nás rozkazy ženou do „mlýnku na maso“
Ilustrační foto
15. března 2024 - 04:20

Bojovník píšící na Facebooku pod jménem Evgenij Šarovarov říká, že noví  velitelé-záložáci posílají vojáky na pozice, které nejsou připraveny na obranu a vedou k vysokým ztrátám.

Takto popisuje situaci:

  • „Posaď se," ukazuje další důstojník-záložák prstem na bod na tabletu. „Co tam je? Je tam kryt? Byl tam někdo? - Pro mě tyto otázky dělají rozdíl mezi životem a smrtí. Pro něj jsme jen dvě „tužky". Celkově vzato je mu po nás fuk. Nicméně upřímně říká: „Nevím. Jen tečka na mapě."


Důstojníci-záložáci podle něj nenavštěvují pozice, na které jsou vojáci vysíláni.

„Důstojníci-záložáci ovládají vše z dronů a velmi často je pro ně válečná realita na zemi velkou záhadou. Jejich válka je velmi podobná počítačové strategii. Dobře vědí, jak pracovat s průzkumem, kam umístit ATGM, všichni jsou skvělí odstřelovači, velmi dobře vědí, kde mají střílet tanky. Pravděpodobně proto tito lidé zahnali tři Abramsy blízko k pozicím Rusů, kde byli spáleni. A pokud Abramsy ještě způsobí nějaké veřejné pobouření, pak dva tucty lidí padlých pro jeden dům nikoho nezajímá, nikoho to nebaví,“ píše Šarovarov.

Vzpomíná na velitele rot, kteří tam byli předtím, ale zemřeli. Podle vojáka tito důstojníci odmítli plnit rozkazy, které zahrnovaly nesmyslnou smrt personálu.

„Když příkaz hnal lidi do „mlýnku na maso“, měli odvahu říct "Fuck...th". Alespoň někteří z nich," píše Šarovarov.

„Tito důstojníci byli nepohodlní a byli rychle nahrazeni. Nyní zde velí nová generace. Důstojníky vystřídali záložáci. Záložáci nechodí na pozice, protože prý „už není důvod , aby tam chodili."

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif