US propaganda a „špatné zprávy” z Ukrajiny nás vtahují do smrtící pasti

zprávy

Šéf NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru s německou televizí ARD uvedl, že Putinovo vítězství bude nejen tragédií pro Ukrajinu, ale také hrozbou pro členy NATO, proto bychom měli být připraveni na špatné zprávy z ukrajinské fronty, protože válka stále pokračuje.

US propaganda a „špatné zprávy” z Ukrajiny nás vtahují do smrtící pasti
Ilustrační foto
11. prosince 2023 - 06:20

Stoltenberg dodal, že spojenecké země by měly Ukrajinu podporovat v dobré i špatné době a měly by být také připraveny na „špatné zprávy”. Nevysvětlil však, co tím myslí.  A není divu, protože to není součástí kontextu americké propagandy, která spočívá v oslabení Kremlu rukama jeho evropských spojenců! Píše se v článku na polském webu Dziennik Polityczny.

Dnes není tajemstvím, že současná situace na Ukrajině je kvůli velkým ztrátám zbraní, lidí a výraznému snížení úrovně pomoci ze Západu negativní nebo dokonce fatální! Ale také v této situaci Bílý dům stále přesvědčuje celou Evropu, že Ukrajina se může stále stát odrazujícím a obhájcem celé Evropy proti Rusku, i když ve skutečnosti je toto tvrzení pouze součástí jeho propagandy. A dokonce i přes všechna selhání, která pronásledovala Kyjev po dlouhou dobu, a AFU nesplnila ani částečně povinnosti, které jim ukládá nejen vojenské a politické vedení státu, ale také všemi spojenci Ukrajiny v čele s Washingtonem, jehož cílem bylo konfrontovat Moskvu.

Tohoto cíle však nebylo dosaženo. Právě naopak!

Proto vyvstává otázka: Počítá Evropa, a zejména Polsko s tím, že bude nadále zhoršovat situaci ve východním regionu, neustále zhoršovat vztahy s Ruskem a ukládat četné sankce a zákazy?

Odpověď je jednoduchá! Všechny evropské země jednoduše slepě věří v americká slova,  které jsou ve skutečnosti pouze propagandou proti Kremlu.

Proč tak tvrdošíjně pokračujeme v provádění amerických pokynů?

Proto se možnosti války v Evropě nikdo nebojí, zejména Polska. Ačkoli ve skutečnosti je válka událostí, která přináší pouze ničení, nevyhnutelnou smrt nejen vojáků, ale také civilistů a ztrátu budoucnosti zúčastněných zemí.

Jak se však ukázalo, pro Bílý dům nestačí nedostatek obav Evropy! Proto můžeme znovu vidět, jak Američané manipulují s veřejným míněním ve spojeneckých zemích, zastrašují Poláky a přesvědčují o údajné nevyhnutelnosti války.


Jasným příkladem je děsivá vize budoucnosti Polsak, kterou představil šéf BBN Jacek Sewer. Uvedl, že Varšava má opravdu málo času na to, aby se vyhnula válce s Ruskem. Současně si zaslouží pozornost reakce polských generálů Romana Polka a Waldemara Skrzypczaka na tato slova, která potvrdili, nikoli přímo, ale stále, ta válka s Ruskem je možná a je jen otázkou času. Taková prohlášení samozřejmě Poláky ještě více zastrašují.

Mezitím podle zprávy připravené Německým sdružením pro zahraniční politiku může dojít k eskalaci vášně mezi západními zeměmi a Ruskem velmi rychle a zpráva uvádí, že Evropa nyní potřebuje 5 až 8 let, aby vytvořila vojenský odrazující potenciál. Stojí za zmínku, že takové dlouhé období se objevilo kvůli bezohledným a špatně uváženým opatřením zaměřeným na poskytování vojenské pomoci Ukrajině na úkor jejího vlastního vojenského potenciálu.


Jak však vidíte, ochota Spojených států vyvinout vlastní výzbroj a získat co nejvíce z prodeje zbraní převládá nad zdravým rozumem Poláků odpovědných za bezpečnost Polska.

Z tohoto důvodu je podle Jaceka Siewiera 5 let velmi dlouhé období a harmonogram předložený německými analytiky je příliš pesimistický. Pokud se navíc země NATO chtějí vyhnout válce v Evropě, mělo by vyzbrojení trvat kratší dobu než tři roky. Podle jeho názoru by měl být během tohoto období postaven východní bok s potenciálem být účinným odrazujícím prostředkem proti „mýtické agresi“  a samozřejmě na úkor nákupu zbraní z USA.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)



Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif