Velká rána pro prezidenta Bidena. Mohl by přijít o křeslo

zprávy

Joe Biden může čelit vážným důsledkům za svoji nekritickou podporu Izraele v případě útoků na Gazu. V USA vyjádřili muslimští voliči nespokojenost s politikou Bidena vůči Izraeli, což by mohlo mít dopad na prezidentské volby v roce 2024.

Velká rána pro prezidenta Bidena. Mohl by přijít o křeslo
Joe Biden, americký prezident
7. listopadu 2023 - 07:03

Eman Hammoudová, která se v roce 2020 výrazně angažovala v kampani proti Donaldu Trumpovi a podporovala Bidena, vyjádřila v televizi CNN hluboké zklamání nad současnou politikou prezidenta týkající se Izraele. 

„Uvedl nás do velmi těžké situace. Jeho nedávné politické kroky týkající se Izraele nám prakticky znemožňují ho podporovat z morálních důvodů," prohlásila Eman Hammoundová.

Podle Hammoudové je Bidenovo nezaujetí jasného stanoviska proti Izraeli v době, kdy v Gaze umírají tisíce civilistů a nevyzývá k příměří, velkým zklamáním pro mnoho lidí, které přiměje přehodnotit svoji podporu v příštích volbách.

Nada Al-Hanooti, ředitelka michiganské pobočky občanské organizace Emgage, která motivuje muslimy k politické aktivitě a využití jejich hlasů ve volbách, zdůraznila význam muslimských hlasů pro úspěch Demokratů v Michiganském státě během voleb v roce 2020.


Al-Hanooti upozornila na přítomnost více než 200 tisíc muslimských voličů v Michiganu, z nichž v roce 2020 hlasovalo 146 tisíc, uvádí server haber7.com.

„To ukazuje, že Biden bude v roce 2024 opět potřebovat muslimské hlasy pro vítězství," poznamenala Al-Hannoti.

Připomněla, že i když muslimská populace v USA tvoří procentuálně malou část, v klíčových státech jako je Michigan, kde je těsný souboj mezi Republikány a Demokraty, mohou být rozhodující. Dále varovala, že Bidenova politika vůči Izraeli může mít v nadcházejících volbách vážné následky.

Psali jsme:

Na druhé straně, někteří muslimští voliči ve státě ocenili, že i přes nekritickou podporu Izraeli, Bidenova domácí politika stojí proti islamofobii a rasismu. Na rozdíl od Donalda Trumpa a některých republikánů, kteří podporovali stejně Izrael, ale zároveň propagovali politické názory jako "muslimský zákaz", které byly vnímány jako podpora islamofobie.

(böhm, haber7.com, CNN, foto: repro: France24)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif