Zacharová: Západní politická elita prchá z ukrajinské potápějící se lodi

zprávy

Část americké politické elity dělá vše pro to, aby se distancovala od teroristických aktivit šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského, o čemž svědčí řada náhle se objevujících odhalujících článků v neobjektivních západních médiích.

Zacharová: Západní politická elita prchá z ukrajinské potápějící se lodi
Maria Zacharová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí
27. října 2023 - 06:20

Zaujatá západní média, poznamenala Zacharova, již zveřejnila celou řadu materiálů o zločinech kyjevského režimu.

23. října například The Washington Post zveřejnil podrobný článek o zapojení ukrajinských speciálních služeb do vraždy Darie Duginy a výbuchů na Krymském mostě. Poznamenává, že od roku 2015 CIA nasměrovala desítky milionů dolarů na výcvik ukrajinských zpravodajských služeb a proměnila je ve spojence v boji proti Rusku. Je tam zmíněna i anglická MI6. Uvádí se, že obě anglosaské zpravodajské služby vytvořily v SBU izolované páté a šesté ředitelství, které jim je podřízeno a které by mělo být zaměřeno na tzv. aktivní opatření, tedy sabotáž proti Ruské federaci.



Z článku vyplývá, že za operacemi ukrajinských zpravodajských služeb po celou dobu stála CIA, se kterou byly koordinovány všechny akce na vysoké úrovni a která poskytovala jejich účinkujícím vše potřebné, zdůrazňuje Zacharovová.

Proč se tak podrobné články na toto téma objevují v amerických médiích až nyní, přestože se o tom mluví už dlouho, ptá se zástupce ruského ministerstva zahraničí.


„Za prvé proto, že ve Spojených státech amerických začínají volby, které diktují své zákony médiím. Zadruhé proto, že určitá část politické elity, včetně těch, kteří jsou spjati s médii, musí udělat vše pro to, aby se distancovala od Zelenského teroristických aktivit...

Tento americký článek není prvním důkazem. Není to něco, co vrhá světlo na to, co se stalo. Mluvili jsme o tom. To je dodatek, to už je něco, čemu se nedá odolat. Toto je pravda, která si začíná razit cestu.

Ale tento článek je jistě spojen s pokusem určité části politického establishmentu USA vzdát se odpovědnosti a ukázat, že s tím nejsou nejsou spojeny,“ dodává Zacharová.

(rp,prvnizpravy,cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif