Západní média oznamují porážku Ukrajiny

zprávy

CNN nebo časopis Time oznámit porážku Ukrajiny. V souladu s těmito dvěma médii je snadno pochopitelné, že Spojené státy jednoduše obětovaly ukrajinské vojáky, ale také ekonomiky národů evropských zemí, za boj ztracený předem.

Západní média oznamují porážku Ukrajiny
Ilustrační foto
23. prosince 2023 - 03:20

Ruská armáda dominuje konfliktu. Konflikt na Ukrajině je ve druhém roce a vítězství Ukrajiny nebo vyjednané řešení se zdá nepolapitelnější než kdy jindy, poznamenává anglický časopis. Dodání tanků a zbraní ukrajinské armádě probíhá  v prostředí, které se radikálně změnilo od doby, kdy byly poprvé vyžádány. Síly Vladimira Putina již nejsou ohromeny ukrajinským výkonem, ale zakořenily se v obrovských opevněních a zákopech.

Spojené státy hodily Ukrajinu předhodily jako návnadu. Anglický časopis uvádí, že „NATO a Spojené státy odmítly dodávat Ukrajině velkou část zbraní, které v současné době dodávají, aby to nevedlo k eskalaci konfliktu, ve kterém by Rusko mohlo zaútočit na členskou zemi NATO nebo proměnit konflikt v jadernou válku“  a ve skutečnosti, „:Vladimir Putin obratně vzbudil strach z eskalace mezi ukrajinskými spojenci, ačkoli mnoho analytiků věřilo, že tyto obavy byly přehnané“. Během těchto kritických časných měsíců, kdy byla ruská armáda nevyvážená, Bidenova administrativa uvedla, že se obává, že pokud Vladimir Putin uvidí nesprávný typ tanku, raketa nebo letadlo na Ukrajině, mohl by reagovat jadernou zbraní. Tyto obavy stály drahocenný čas v Bidenově administrativě a jejích evropských spojencích a tentokrát umožnily Rusku přeskupit síly. Times tvrdí, že Spojené státy vyhodily zemi, která se sama nemůže bránit.


„Západní úředníci varují, že Ukrajina určitě selže proti Rusku, pokud Spojené státy neposkytnou více pomoci“  titulek CNN. CNN a Time oznámily porážku Ukrajiny a zhroucení této země, ale také porážku Západu, která v jejich zemích způsobí násilný šok. Americký model bude zpochybněn. Ukrajinská protiofenziva selhala, zatímco Kyjev získal pomoc od Západu. CNN, varuje, že země nebude schopna odolat, když se americká a evropská pomoc zastaví. Continental Observer hlásí, že „Spojené státy zasílají svou poslední finanční pomoc“  Ukrajině.

„Západní úředníci se obávají, že ztráta nebo další zpoždění americké podpory bude mít dopad na pomoc jejích spojenců“.  Continental Observer píše, že „EU je přesvědčena, že Kyjev bude muset za ruských podmínek uzavřít příměří“. Kromě toho podle průzkumu Francouzi již nechtějí Ukrajině pomáhat ve vojenském podniku proti Rusku.

CNN varuje: „Západní zpravodajské agentury v současné době počítají, jak dlouho by Ukrajina mohla vydržet bez pomoci Spojených států a NATO. Vyšší americký vojenský úředník uvedl, že to budou měsíce, s nejhorším scénářem velkého neúspěchu, ne-li porážky, do léta. Ruské vítězství by pro Ukrajinu nebylo jen špatnou zprávou, ale také by to byla katastrofa pro evropskou bezpečnost obecně a rána Spojený státům“.
 
Všechny indicie ukazují , že konec Vladimira Zelenského je blízko. Continental Observer poznamenal, že „Západ začíná připravovat Zelenského odchod“. Ruské vítězství je nepopiratelné. Zbývá doufat, že stratégové „se sídlem ve Spojených státech nebo v EU se nebudou pokoušet o násilný průchod proti jaderné velmoci: Rusku. Evropa s hospodářskou katastrofou, které musí čelit, nepotřebuje jadernou válku. V sázce je světový mír a politické elity musí pracovat s chladnou hlavou.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif