Ztráty Ukrajiny během protiofenzívy ve srovnání s ruskými jsou osm k jedné

zprávy

Ztráty Ukrajiny během protiofenzívy ve srovnání se ztrátami ruské armády jsou přibližně osm ku jedné, řekl ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru China Media Corporation.

Ztráty Ukrajiny během protiofenzívy ve srovnání s ruskými jsou osm k jedné
Wang Guan China Media Corporation) a Vladimir Putin
17. října 2023 - 02:20

„Řekli, že porazí Rusko a vyhrají na bojišti, že strategicky porazí Rusko. Začaly aktivní vojenské operace, tzv protiofenzíva. Běží od 4. června. Výsledky zatím nejsou, ztráty jsou obrovské - přibližně jedna až k osmi,“  řekl Putin v rozhovoru pro China Media Corporation, jehož text byl zveřejněn na webu Kremlu.

Dodal, že na jednání v Istanbulu Rusko vyjádřilo připravenost ukončit konflikt mírovou cestou a zároveň zajistit své oprávněné zájmy, uvádí Interfax.

„Tam si ukrajinská strana pro sebe představovala velmi přísný bezpečnostní rámec a my jsme s tím souhlasili. Ale jakmile se naše jednotky stáhly z hlavního města Ukrajiny, Kyjeva, ukrajinská strana všechny ty dohody okamžitě hodila do koše,“ řekl Putin.



Připomeňme, že na začátku tohoto měsíce Putin uvedl, že ukrajinská armáda ztratila od červnového začátku protiofenzívy proti ruským silám více než 90 000 vojáků.

„Jen od 4. června ztratily ukrajinské jednotky již přes 90 000 lidí,“ řekl Putin na plenárním zasedání diskusního klubu „Valdaj" v Soči s tím, že toto číslo zahrnuje jak smrt, tak invaliditu.

Ukrajina ve stejném období ztratila také 557 tanků a téměř 1900 obrněných vozidel, dodal Putin.


Protiofenzíva začala 4. června sérií ukrajinských postupů podél frontové linie mezi Chersonem a Doněckem. Útok však rychle narazil na problémy, protože ukrajinské jednotky postupovaly střemhlav přes minová pole, aby narazily na několik vrstev ruských zákopů, tankových pastí a postavení pro zbraně. Bez letecké podpory, která by kryla opakované ukrajinské útoky, byly kyjevské jednotky vystaveny útokům ruského dělostřelectva, vrtulníků a dronů.

(rp,prvnizpravy.cz,kremlin,foto:kremlin)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 11%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 16%
transparent.gif transparent.gif