Zbořil: Aniž by si toho mnozí všimli, tak vládu vlastně sestavuje prezident

politika

<< VIDEO >> Ano , máme chaotické zpravodajství a nebo ten chaos už je tak velký, že to normálního člověka nemůže zajímat, protože to ovlivnit nemůže a ty věci se dějí proti vůli lidí a zejména těch, kterých se to dotýká, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil..

Zbořil: Aniž by si toho mnozí všimli, tak vládu vlastně sestavuje prezident
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
2. června 2018 - 03:20

Týden přinesl hodně událostí, ale více jich jako obvykle bylo v zahraničí. Mohli jsme slyšet, že rakouský vicekancléř Strache už nechce žádné pracovníky z východní Evropy do Rakouska, „máme svých pracovníků dot“, říká.

Objevila se i zajímavá zpráva, podle které Angela Merkelová řekla, že se opět musela stát kancléřkou , když byl zvolen Donald Trump americkým prezidentem, aby se mu postavila…

A co vy na to pane Zbořile?

„Ten postoj Rakouska je téměř notoricky známý, Maďarsko uvažuje o ještě přísnějších limitech pro imigraci, v Itálii se mluví o nebezpečí nové migrační vlny a vlastně se opakují situace, o kterých jsme mluvili před rokem, před dvěma lety a dokonce nejenom my dva, ale téměř všichni, kdo přispívali do Prvníchzpráv.cz  se o tom zmiňovali z hlediska nefunkčnosti Evropské komise,“ říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Teroristický čin v Lutychu, který spáchal vězeň při jednodenní vycházce,  Belgie a Francie varuje před rekrutováním vězňů do řad islamistů...
„Nesmíme se nechat ukolébat tím, že v Lutychu to byly zastřelené jenom dvě policistky a jeden terorista ale nemine dne, aby se odněkud neoznamovalo, že ne ve velkých městech, ale v malých městech se odehrávají podobné věci a to nemluvím o střílení středoškoláků na amerických školách, to je jenom takový kolorit, o kterém se nemluví v souvislosti s krizí morálky a krizí norem lidského chování,“ upozorňuje Zdeněk Zbořil.

A na Ukrajině smrt nesmrt novináře, veliký fake news ze strany Ukrajiny vůči celému světu...
„Zinscenovaná vražda novináře na Ukrajině, který se druhý den objeví živý a zdravý a ukrajinské služby spolu s ním nám říkají nějakou smyšlenou báchorku. Potom už nemůže nikdo věřit i byť pravdivé zprávě z Ukrajiny,“hodnotí Zdeněk Zbořil.

A sestavování vlády? Kdo vlastně sestavuje vládu?
"To co se děje kolem sestavování vlády a tím nemyslím nějaké demonstrace , tak najednou ušlo veřejnosti, ale i většině aktivních politiků, že politiku sestavování vlády dělá vlastně prezident a to aniž by porušoval  ne ústavní pravidla, ale i ústavní zvyklosti. Zabýváme se malichernostmi okolo protikuřáckého zákona, zabýváme se novičokem, ale je na stole řada důležitějších jednání ve sněmovně, které   se tak odsouvají a tím i my přispíváme tím naším malým zrnkem k celosvětovému chaosu, a jedeme na stejné vlně nepochopení, neobratnosti a neschopnosti vnímat realitu," dodal Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.



(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif