K setkání Putina a Trumpa: Každý dostal to, co chtěl

zprávy

Na tiskové konferenci v Helsinkách Putin postavil Rusko na roveň se Spojenými státy a zdůraznil jeho zvláštní roli ve světě, uvádí Sky News. Zároveň Trump využil příležitosti, aby zopakoval, že s Ruskem nedošlo k předvolební tajné dohodě.

K setkání  Putina a Trumpa: Každý dostal to, co chtěl
Donald Trump a Vladimir Putin
17. července 2018 - 06:20

Když jsem sledovala tiskovou konferenci, tak jsem měla dojem, že oba vůdci od ní dostali přesně to, co chtěli. Prezident Putin byl první a to samo o sobě představuje výhodu. Začal tak, že postavil Rusko jako velmoc na jednu čáru spolu se Spojenými státy, říká korespondentka CNN Diana Magnay.

Dvě největší jaderné mocnosti světa, které společně mají zvláštní odpovědnost za řešení světových krizí. To znamená, že Rusko je na světové scéně opět velkou mocností. Přesně to chtěl prezident Putin předat světu a své zemi, když mluvil zde v Helsinkách.



Prezident Trump  hovoříl o tématu "vyšetřování ruského zásahu do voleb". K tomu prezident Putin řekl: "Samozřejmě, že jsme neměli žádné tajné dohody se Spojenými státy. Do ničeho jsme nezasahovali. "


A jeden zajímavý postřeh, říká  Diana Magnay:  Rusko důsledně nabízí spolupráci, když ho obviňují ostatní země ... například při otravě v Salisbury. Odpověď  Ruska byla vždy tato: "Byli bychom rádi, kdybychom viděli důkazy. Budeme s vyšetřovateli rádi spolupracovat. " A Spojené království vždy odpovídalo:  "Za žádnou cenu nebudeme s vámi pracovat na této věci."

Prezident Trump jednoznačně konal. Navzdory skutečnosti, že existuje 28-stránkový obžaloba zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který podrobně všechny důkazy popsal. Prezident Putin k obvinění  dvanácti členů ruské tajné služby, uvedl, že je připraven k tomu, aby důstojníci FBI  vyslýchali 12 pracovníků ruského vojenského zpravodajství GRU, aby usnadnil toto vyšetřování.

(rp,prvnizpravy.cz,cnn,rt,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif