Orbán: Západní pokrytci využili sankce, aby nás dostali z Ruska

zprávy

Ve vysílání rozhlasu Kossuth Radio premiér Viktor Orbán řekl, že ve volbách do Evropského parlamentu musí být do Bruselu vysláno silné poselství: „Chceme změnu, Evropa musí chránit své hranice na souši i na moři“.

Orbán: Západní pokrytci využili sankce, aby nás dostali z Ruska
Viktor Orbán, maďarský premiér
22. května 2019 - 07:20

Viktor Orbán také podotknul, že „chceme v Bruselu vidět vůdce, kteří nechtějí organizovat migraci, ale chtějí ji zastavit“.

Podle maďarského premiéra existuje „liberální mafie“ - včetně politiků, novinářů a analytiků - kteří jsou „dotováni penězi“ a snaží se přesvědčit svět, že pro zastavení migrace nelze nic udělat. Ale Viktor Orbán je přesvědčen, že lze opravdu něco udělat: Když Maďarsko zastaví migraci na souši, italský ministr vnitra Matteo Salvini udělá totéž na moři a americký prezident Donald Trump se rozhodne postavit zeď…, ovšem potom tito odpůrci migrace „začínají být považováni za nenávistné postavy“.


Viktor Orbán také upozornil, že „volby do Evropského parlamentu se týkají přijímání nebo odmítání  myšlenek těchto pro-migračních lidí, kteří se nás snaží nutit k přijímání migrantů  a dodal, že Evropa potřebuje vůdce, aby ji obhajovali, protože Evropa je domovem Evropanů a Maďarsko je domovem Maďarů.

Na otázku, zda existuje nějaký kandidát na post předsedy Evropské komise, kterého by podpořil poté, co stáhl svou podporu od Manfreda Webera, Viktor Orbán odpověděl: „Po volbách uvidíme“ a dodal, že dva dny po volebních vyjednáváních začne výběr budoucích evropských vůdců, a „uvidíme, kolik podpory dostanou političtí činitelé ve svých zemích“.

Na téma pobídek Maďarska v souvislosti s porodností a obvinění, že tyto státní podpory představují zakázanou státní podporu, premiér označil takové obvinění za pokrytecké, protože „když existuje potřeba rozdávat platební karty migrantům, neexistuje samozřejmě žádný takový problém".

Podle jeho názoru je to proto, že ti, kteří chtějí řešit demografický problém Evropy migrací, odporují rodinné politice, a naopak: ti, kteří chtějí tento problém řešit s rodinnou politikou, odporují migraci.

Premiér v komentáři k růstu HDP Maďarska v prvním čtvrtletí o 5,3% uvedl, že cílem je, aby byl maďarský hospodářský růst vždy o 2% vyšší než průměr EU. To bude vyžadovat, aby bylo Maďarsko konkurenceschopnější než jeho evropští konkurenti, a „na tom závisí naše budoucnost“.

Předseda vlády uvedl příklady dalších vlád, kromě vlády Maďarska, která v první řadě staví zájmy své vlastní země a nepracuje na budování „světové vlády“, ale je výslovně proti. V tomto ohledu zmínil Izrael, Indii, Polsko, Itálii a Spojené státy.

Když hovoříme o hospodářských vztazích s Ruskem a Čínou, zmínil se o „evropském pokrytectví“, přičemž odkázal na příkladu použití sankcí proti Rusku ze strany západoevropských zemí jako nástroje k „vyřazení“ Středoevropanů z ruského trhu. Situaci týkající se Číny popsal jako totéž: západní Evropané hovoří o spolupráci mezi střední Evropou a Čínou, ale jejich vlastní obchod s Čínou roste „ohromným tempem“.

(rp,prvnizpravy.cz,kormany.hu,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif