Rusko začíná podezřívat britské tajné služby ve věci Skripal!

zprávy

Až dosud se Rusko pouze bránilo nařčení z účasti na otraně dvojitého agenta Sergeje Skripala v Salisbury. Nyní již předkládá i verzi, že do celého případu byla zapojena britská tajná služba.

Rusko začíná podezřívat britské tajné služby ve věci Skripal!
Maria Zacharová, ruské ministerstvo zahraničí
1. dubna 2018 - 04:20

Mluvčí ruského ministerstvo zahraničí mluvčí Maria Zacharová uvedla, že hovořit o zapojení úředníků Velké Británie v otravě bývalého plukovníka GRU Sergeja Skripala a jeho dcery Julie v Salisbury je obtížný. Ale poznamenala, že do této záležitosti by mohly být zapojena britské tajné služby.

„Jedinou úřední věc, kterou jsme obdrželi od Velké Británie, přišlo v pátek - ohledně zlepšení stavu Julie Skripalové. Proto je přímo obtížné mluvit o zapojení Británie a úředníků do tohoto příběhu, ale existuje podezření v tomto směru," uvedla Zakharova ve svém rozhovoru pro ruský Pátý kanál.

Poznamenala, že Moskva v této věci ještě nemá od Londýna žádné jiné informace.

Podle Zacharové „zatajení informací, nezveřejnění podrobností o tom, co se stalo, naznačuje, že se na tom mohou podílet zejména britské zvláštní služby".

Agent Skripal chtěl zpět do Ruska, Britové mu ale vystavili stopku

Dříve velvyslanectví Ruské federace v Británii požádalo Londýn odpovědět na 27 oficiálních otázek Moskvy ohledně případu otravy bývalého plukovníka GRU Sergeje Skripale a jeho dcery v Salisbury.

Tento týden řada zemí EU, stejně jako Spojené státy, Kanada, Norsko, Ukrajina a někteří další se rozhodla vykázat ruské diplomaty v souvislosti s incidentem v Salisbury, kde 4. března byl otráven britský špión Sergej Skripal a jeho dcera Julia.

Britská strana tvrdí, že se ruský stát podílel na otrávení Skripala látkou A234, Moskva to kategoricky popírá a již podniká odvetná opatření. Včera ruské MZV uvedlo, že hodlá zkrátit diplomatickou misi Velké Británie v Rusku o dalších 50 pracovníků.

(kou, prvnizpravy.cz, 5-tv.ru, foto: repro 5-tv.ru)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif