Saakašvili: Porošenka budou soudit za velezradu!

zprávy

Petro Porošenko podvedl všechny Ukrajince a mohl by být odsouzen za velezradu, takže bude potřebovat dobrého právníka, řekl bývalý gruzínský prezident Michail Saakašvili.

Saakašvili: Porošenka budou soudit za velezradu!
Z doby, kdy se pánové měli ještě rádi
29. září 2018 - 11:06

Uvedl to v rozhovoru pro ukrajinskou televizi NewsOne. Nahrávka vysílání byla zveřejněno na YouTube.

„Porošenko si bude muset najít dobrého právníka, který ho bude bránit, až ho budou soudit za korupci, krádež ukrajinského majetku ve výši několika miliard dolarů a skutečnost, že využil vládní moc k osobnímu obohacení, pže podvedl všechny Ukrajince a možná i pro velezradu," řekl Saakašvili.

Poznamenal, že Porošenko se mohl stát největší osobností Ukrajiny, ale „vyměnil tuto příležitost za několik miliard dolarů".

„Mohl by být větší než Mazepa nebo Chmelnický, mohl by se stát novým Churchillem Evropy, věřil jsem jeho ambicím, ale má jedinou ambici - obchodníka z bessarabského přívozu," tvrdil politik.


Navíc Saakašvili nazval roky Porošenkova prezidentství pro ukrajinský lid za „ztracené".

„Ukrajinci ztratili pět let svých životů, což je v současné době celá věčnost. Posledních pět let je pro Ukrajinu ztraceno. Mnoho ztracených životů, několik milionů ztraceného obyvatelstva, kteří odjeli, když ztratili příležitosti. Přeji lidem, aby to rychle překonali a vykompenzovali tuto dobu," dodal bývalý prezident Gruzie.

K tomu snad jen poznámka: sám Saakašvili je kontroverzní postava gruzínské a ukrajinské politiky, která má v Gruzii na krku trestněprávní stíhání. Nicméně, jako blízký spolupracovník Porošenka možná ví, o čem mluví.

(kou, prvnizpravy.cz, newsone, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif