Paul Craig Roberts: V určitém okamžiku je pravda důležitá

zprávy

Zajímalo by mě, kolik lidí, nejen Američanů, ale i těch z jiných zemí, dospělo k závěru, že dnešní Spojené státy jsou méně svobodné a méně vědomá společnost než společnosti v dystopických románech 20. století.

Paul Craig Roberts: V určitém okamžiku je pravda důležitá
Paul Craig Roberts
21. dubna 2018 - 06:20

Stejně jako lidé v dystopických románech neměli představu o jejich skutečné situaci, tak nemnoho Američanů to také neví.  Píše v komentáři americký publicita a ekonom Paul Craig Roberts a pokračuje.

Jak se máme postavit k mimořádným válečným zločinům spáchaným Spojenými státy v 21. století, které zničily celé nebo části sedmi zemí, což mělo za následek miliony mrtvých, zmrzačených, osiřelých a vysídlených národů? Zvažte například poslední válečný zločin Washingtonu, nezákonný útok na Sýrii. Namísto toho, aby protestovala proti této protiprávnosti, americká  média ji uváděla jako zásah, který je naprosto v pořádku.

Během celého 21. století, Izrael, jediný spojenec Washingtonu - v kontrastu s evropským, kanadským, australským a japonským vazalským státem washingtonské říše - pokračoval s podporou a ochranou Washingtonua v genocidě palestinského lidu. V podstatě je vše, co z Palestiny zbývá, ghetto koncentrační tábor známý jako Gaza, který je běžně bombardován Izraelem pomocí zbraní a peněz dodaných Washingtonem. Když je ohlášeno bombardování Gazy, Boží vyvolený lid si vezme své židle a piknikuje na kopci s výhledem na pásmo Gazy a tleská izraelským vojenským vraždám žen a dětí. Toto je jediný spojenec Ameriky.

Zločiny spáchané USA a Izraelem jsou hrozné, ale setkávají se s malým odporem. Naproti tomu údajný útok, u něhož údajně zemřelo 70 Syřanů, je základem k válce, to nedává žádný smysl. Izrael rutinně bombarduje syrské cíle, zabíjí Syřany a americké zbraně podporují "rebely", které Obamovský režim poslal, aby svrhli Asada, což vedlo k velkému počtu mrtvých Syřanů. Proč najednou na 70 Syřanech najednou tolik záleží Washingtonu?

Podle washingtonských úřadů nebo podle tiskových zpráv byly dvě nebo tři údajné syrské jednotky chemických zbraní zničeny raketovým útokem Washingtonu. Přemýšlejte minutu. Kdyby Washington bombardoval nebo vyslal rakety do továrny na chemické zbraně, objevil by se okamžitě rozsáhlý oblak smrtonosného plynu. Civilní ztráty by byly mnohonásobně vyšší než údajných 70 obětí Asadova údajného a nedoloženého chemického útoku, který se stal záminkou pro válečný zločin Trumpovy vlády proti Sýrii. Neexistují žádné důkazy o těchto ztrátách.

USA se zdiskreditovaly v Sýrii jako spolehlivý partner, nyní tato úloha padá na ramena evropských vůdců

Kdyby došlo k zásahu, tak útok Washingtonu by byl  mnohem větší zločin než chemický útok, který Washington použil jako krytí pro svůj vlastní zločin. Nicméně američtí novináři se předhánějí v poučení, že Amerika poučila Sýrii a Rusko. Zdá se, že americké média se skládají z takových nemravných nebo bláznivých novinářů, kteří nejsou schopni pochopit, že útok Washingtonu na syrské chemické zbrojovky, pokud existují, je ekvivalentem útoku na Sýrii chemickými zbraněmi.

Jak jsem již napsal kdybych byl redaktorem Wall Street Journal a kdyby Washington právě oznámil, že bombardoval továrny chemických zbraní jiné země jako potrestání za údajné použití chemických zbraní v zemi, a reportéři by byli dostatečně inteligentní, tak by se zeptali kde jsou oběti chemického útoku Washingtonu na tuto zemi? Existují tisíce mrtvých z chemického plynu uvolněného Washingtonovým útokem? Jsou nemocnice v zemi přeplněné zraněnými a umírajícími?

Kdyby nám reportér přinesl příběh, který nebyl nic jiného než tisková zpráva z Washingtonu, která by popisovala zjevně nemožné události, řekli bychom mu, ať se znovu vrátí podívat a zeptá se na zjevné otázky. Dnes NY Times a Washington Post uvedly nepodloženou zprávu na první stránce.

Dnešní novináři již nemusí kontrolovat zdroje, protože v Americe už neexistuje žurnalistika. Když Clintonův režim v souladu s Deep State soustředil 90% nezávislých a rozmanitých amerických médií do  rukou šesti politických stran, tak to byl konec žurnalistiky v Americe. Jediné, co máme nyní, je služba propagandě.  Každý, kdo v americké žurnalistice řekne pravdu, tak je buď okamžitě propuštěn, nebo v případě Tucker Carlson z Fox News je označen jako zahraniční presstitut ve snaze donutit Fox News ho nahradit. Zajímalo by mě, za jak dlouho se objeví nějaká žena a bude tvrdit, že ji Tucker Carlson sexuálně obtěžoval.

Pokud můžu říct, Spojené státy jsou nyní policejním státem, ve kterém jsou všechny informace kontrolovány a obyvatelé jsou školeni k tomu, aby věřili propagandě nebo budou obviněni z nedostatku vlastenectví a spříznění s teroristy a Rusy. Končí komentář Paul Craig Roberts.


(rp,prvnizpravy.cz,paulcraigroberts,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif