Jindřich Rajchl: Vítejte v Kocourkově

politika

Ruští tenisté nesmí hrát ve Wimbledonu, ale mohou startovat na US Open - důvod: sankce.Djokovič může hrát na Wimbledonu, ale nesmí hrát na US Open - důvod: není očkovaný. Vítejte v Kocourkově.

Jindřich Rajchl: Vítejte v Kocourkově
Jindřich Rajchl, předseda strany PRO
27. června 2022 - 10:30

To, že se Novak Djokovič nenechal zlomit a je za své přesvědčení ochoten obětovat část své kariéry, považuji za zcela unikátní postoj hodný následování. Navíc se před Wimbledonem vyslovil proti zákazu startu ruských tenistů. Je to prostě formát!, píše na facebooku Jindřich Rajchl.



A pár komentářů:
  • Kdy se sportovci a sportovní lékaři vzpamatují a začnou hromadně sportovní akce bojkotovat kvůli těmto omezením? To opravdu nechápou, jak si kvůli urednickemu rozhodnutí ničí zdraví? Očkovaní nebrání šíření infekce. Očkovaní nechrání dostatečně před nemocí. Očkování snižuje výkonnost, ničí jejich tréninkové plány i výsledky na turnajích, ohrožuje nejen jejich srdce extrémně namáhané... Tečka.
  • Evidentně jsou sportovci naprosto oddaní myšlence fair play. Kdyby tomu tak bylo, tak by pro ně zápasy, do kterých nemají přístup ti nejlepší neměly žádný smysl a sabotovali by je všichni. Zvláštní, že Američani nikde vylučování nejsou.
  • Kdysi do sportu politika nesměla. V tomto duchu byly olympijské hry. Teď jsou všude ukřičení aktivisté, a proto jsme tam, kde jsme. Smekám a hluboce se klanim, BRAVO Novak!!!!!!!
  • Já stále nechápu proč Ruští sportovci nikam nesmí ...Asi jsem ze staré školy ale je to na palici
  • Sport by prostě měl být apolitický. Zrovna tak, jako by měl lékař ošetřit kohokoli bez rozdílu např.barvy pleti či náboženského vyznání. Jenže…pro Novaka, je to formát!
  • Je to hrdy Srb. Kdyby Cesi meli alespon polovinu hrdosti, co balkanci, vypadalo by to tu uplne jinak...
  • Politika do sportu nepatří. Připomnělo mi to léta minula, kdy byl jen jeden vítěz v hokeji mezi východními bloky, Ruska sborná. Krom jednoho roku. A Novak je obdivuhodny, je to frajer. A o to víc, že je pod tlakem a nedal se zlomit ani časem.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif