Okamura: Fiala je notorický lhář a politický podvodník

politika

Předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura využil včera práva přednostního vystoupení ve Sněmovně ke kritice unijního migračního paktu a vlády, kterou v souvislosti s ním obvinil z vlastizrady.

Okamura: Fiala je notorický lhář a politický podvodník
Petr Fiala, premiér ČR
10. května 2024 - 06:05

„Migrační pakt je katastrofa pro Českou republiku a další podraz Fialovy vlády na naše občany,“ spustil Okamura s tím, že Česko nebylo při unijním schvalování migračních pravidel proti a při potvrzování finálního znění se zdrželo.

„Je to úplně otřesné, do čeho jste nás uvrtali,“ pokračoval Okamura, který také označil "návratovou politiku za fikci.

„Jak chcete vracet milion migrantů ročně, kteří sem přicházejí?“ tázal se Okamura.

Shodu na konečné podobě balíčku ohledně migrace a azylu potvrdili zástupci členských zemí ve středu. Premiér Petr Fiala (ODS) v reakci sdělil, že považuje za nutné postupovat nad rámec migračního paktu a odradit nelegální migranty od toho, aby do Evropy vůbec přicházeli. Česko podle něj patří do skupiny zemí, které chtějí nelegální migraci čelit důrazně.



Okamura označil Fialu za „notorického lháře a politického podvodníka“. Unijní politiku mohou změnit podle Okamury červnové volby do Evropského parlamentu. V této souvislosti také šéf SPD oznámil, že 23. května odpoledne pořádá SPD na Václavském náměstí setkání zástupců vlasteneckých stran unijních států.

Psali jsme:

Předseda SPD Okamura se ve svém vystoupení věnoval také ruské vojenské agresi vůči Ukrajině a nabídl řešení: Konflikt by se měl podle něho ukončit zastavením dodávek zbraní Ukrajině.

(jar, prvnizpravy.cz, repro: ovm)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?