Vláda udělala z Ukrajiny Svatou zem. Běda, kdo se nemodlí

politika

Komentátor Petr Holec se s tím na svém streamu opět nemazlil a prohlásil, že Petr Fiala z jeho pohledu opravu není úspěšný premiér, i když si to sám o sobě předseda ODS pravděpodobně myslí. A posvítil si i na prezidentské kandidáty. 

Vláda udělala z Ukrajiny Svatou zem. Běda, kdo se nemodlí
Petr Holec
3. prosince 2022 - 09:01

Podle Petra Holce nezvládl premiér Fiala covidovou vlnu, i když to o sobě říká. Poslední covidovou vlnu zažil z pohledu komentátora Andrej Babiš v pozici předsedy vlády.

„Fiala a jeho vláda měli štěstí, že je s covidem trefila už ta další mutace, protože nemocnice jsou v podstatě prázdný a covid dneska nikdo neřeší, protože dneska se spíš řeší složenky za plyn a elektřinu,“ uvedl pořad Petr Holec.

Uznal, že Fiala zvládl uprchlickou vlnu z Ukrajiny, jen přidal otázku, zda pomoc Ukrajincům nebyla moc velkorysá a plýtvavá. 

„V podstatě způsobila to, že si Češi začali říkat, jak je možný, že ukrajinská rodina dostane za jistých podmínek vyšší pomoc než česká rodina, i když to česká rodina všechno platí,“ řekl Holec.

„V ODS dneska můžou říct: máme premiéra, který se umí oslavit nejvíc v historii. I když je pr*ser jako Brno, tak Petr Fiala se oslaví a zareaguje na to nějakým hezkým propagačním videem,“ pokračoval Holec.


Vzal si na paškál i senátora ODS Tomáše Jirsu, který v rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým prohlásil, že „v České republice jsme si žili jako ve Švýcarsku, jenom jsme to nevěděli“. Holec nad takovým prohlášením kroutil hlavou. 

„Ten člověk evidentně nebyl ve Švýcarsku.“ Holec upozorňoval, že ve Švýcarsku mají přece jen vyšší životní úroveň než v Česku. Vláda podle něj projevuje drzost, protože čím víc věcí dělá pozdě, tím větším množstvím propagandy obyvatelstvo zahrnuje. 

„Tohle jsme tady ještě nezažili,“ nestačil se divit Holec.

Je však toho názoru, že nelze vyloučit, že z ničeho nic přijdou předčasné volby. Holec dále sepsul všechny, kteří např. SPD či KSČM označují za nedemokratické strany. Pokud tyto strany prošly demokratickými volbami a mají nastaveny vnitřní demokratické mechanismy a zároveň neusilují o svržení demokracie v Česku, pak jsou z pohledu české legislativy demokratickými stranami.  

Holec je toho názoru, že z jedné strany ohrožuje demokracii v Česku organizátor protivládních demonstrací konaných pod heslem Česká republika na 1. místě Ladislav Vrabel, který tvrdí, že česká vláda uvažuje o jaderném útoku na Rusko. Je přitom obecně známým faktem, že česká armáda nemá k dispozici žádné jaderné zbraně.

Ale na stranu druhou ohrožuje podle Holce demokracii i současná vláda pětikoalice, která z jeho pohledu spustila tak velkou podporu Ukrajiny, že z ní udělala takřka svatou zemi a kritizovala každého, kdo o Ukrajině mluvil jinak. 

„Já si nepamatuju dobu, kdy by ve vládě zavládl takový strach a autocenzura z toho psát o vládě něco špatného,“ poznamenal Holec.


Jako příklad přílišného příklonu některých médií k vládě upozornil na případ Jaromíra Nohavici, který složil popěvek zesměšňující závislost evropských politiků na politice USA. 

„Stejně všichni víme, že Američané vládnou světu, tak to prostě je. Já si za 33 let nepamatuju autocenzuru novinářů. A teď se ta autocenzura vrátila s vládou Petra Fialy,“ pravil Holec.

Fialově vládě taktéž vyčetl, že neříká na rovinu, že Američané na válce na Ukrajině vydělávají.

Poté přehodil výhybku k přímé volbě prezidenta a kroutil hlavou nad tím, že se generál ve výslužbě Petr Pavel tváří jako nějaká vyšší morální autorita, když před rokem 1989 pilně sloužil v armádě komunistickému režimu. 

A další prezidentská kandidátka Danuše Nerudová podle Holce vlastně lidem neřekla, proč by měla být prezidentskou právě ona. Holec má za to, že mnohem lepším kandidátem na Hrad je např. odborářský boss Josef Středula, jehož názory jsou veřejnosti dostatečně známy.

V obecné rovině konstatoval, že prezidentské pravomoci jsou v české Ústavě nastaveny tak, že toho prezident příliš mnoho nezmění a nenastartuje.

Také jsme psali:

„Že by prezident nastartoval nějakou změnu, jak slibuje tetuše Danuše, to já myslím, že tady vykrádá premiéra Petr Fialu a jeho prázdné fráze, protože to je samozřejmě nesmysl,“ poznamenal Holec s tím, že se to mění teprve v okamžiku nějaké politické krize. Tam, jak dodává, je pak podle Ústavy ČR prezident silným hráčem.

V souvislosti s prezidentskými volbami zmínil i předsedu Ústavního soudu ČR Pavla Rychetského. Ten veřejně oznámil, že by si za prezidenta nepřál bývalého agenta StB a Agrofert stojící v pozadí Ústavního soudu. Tím podle Holce Rychetský vybočil z apolitičnosti, kterou by měla jako předseda nejvyšší soudní autority v ČR zachovat.

Kdyby v Česku nadále fungovala nepřímá volba, prezidentem by se podle Holce mohl stát nejspíše Miloš Vystrčil nebo Miroslava Němcová (oba z ODS). A to by byla podle Holce potom skutečná tragédie.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: youtube)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif