Z politiky neodejdu, vzkazuje z nemocnice exprezident Zeman

politika

Devětasedmdesátiletý bývalý prezident České republiky Miloš Zeman, který je hospitalizovaný od minulého týdne, se rozhodl vyslat české veřejnosti jasný vzkaz. Ten zní, že z české politické scény odcházet nehodlá.

Z politiky neodejdu, vzkazuje z nemocnice exprezident Zeman
Miloš Zeman, bývalý prezident ČR
20. března 2024 - 11:20

Bývalý prezident České republiky Miloš Zeman, který je momentálně hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici v Motole po operaci spojené s krevní sraženinou v noze, dává jasně najevo, že jeho politická kariéra ještě zdaleka nekončí.

Devětasedmdesátiletý Zeman, hospitalizovaný od minulého týdne, se rozhodl vzkázat veřejnosti, že z české politické scény neodejde.

Zemanova operace byla nezbytná kvůli nedokrvení nohy, avšak díky úspěšnému zákroku, při kterém byla odstraněna krevní sraženina, se prokrvení nohy podařilo obnovit. Tento zdravotní stav však zdá se nezpomaluje jeho odhodlání pokračovat v politické činnosti.

(z facebooku exprezidenta Miloš Zemana)

Zemanovo prohlášení vyvolává řadu otázek a spekulací. Mnozí se zamýšlejí, zda je jeho rozhodnutí zůstat v politice myšleno vážně, nebo zda se nejedná o typickou Zemanovu recesi či provokaci, na které je česká veřejnost po během jeho působení v politice již zvyklá.

Jedno je však jisté – i přes svůj aktuální zdravotní stav se Miloš Zeman nechystá ustoupit z veřejného života. Jeho vzkaz z nemocnice tak může znamenat, že se i po odchodu z nejvyššího úřadu hodlá aktivně podílet na dění v české politice.



Jaké kroky podnikne po svém uzdravení a jaký vliv bude mít jeho přítomnost na politickou scénu v České republice, zůstává otázkou pro nadcházející měsíce.

Psali jsme:

V poslední době byl Zeman každopádně velmi aktivní. V jeho kanceláři ho například navštívili premiér Slovenska Robert Fico a maďarský premiér Viktor Orbán. Během blížící se masivní protivládní demonstrace s názvem "Za Českou republiku", kterou organizuje strana PRO vedená Jindřichem Rajchlem a kterou nedávno posílil ve vedení i bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, by měla zaznít z pódia zdravice exprezidenta všem demonstrujícím a nespokoneným občanům České republiky.

(hýbl, prvnizpravy.cz, screen: fb profil)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif