Kraj Vysočina přispěje na vybavení ordinací pro děti a dorost

regiony

Od ledna funguje v Hrotovicích nová ordinace praktického lékařství pro děti a dorost. Její provozovatel jako první využil nového dotačního titulu vyhlášeného v rámci Fondu Vysočiny. Na vybavení ordinace mu Kraj Vysočina přispěje 300 tisíci korun. 

Kraj Vysočina přispěje na vybavení ordinací pro děti a dorost
Ilustrační foto
5. června 2023 - 11:00

O dotaci z dotačního titulu Stomatologická a pediatrická péče mohou žádat kromě měst a obcí nově také registrovaní poskytovatelé zdravotních služeb v oboru pediatrie (praktického lékaře pro děti a dorost) v případě zřízení nové ambulance nebo navazujícího poskytovatele zdravotních služeb po poskytovateli, který činnost ukončil. „Pokračuje také podpora pro zajištění stomatologické péče. Ta se týká registrujícího poskytovatele zdravotních služeb v oboru zubní lékařství v případě zřízení nové ambulance nebo navazujícího poskytovatele zdravotních služeb po poskytovateli, který činnost ukončil.  Dotační program je průběžný, otevřený do konce října, jeho alokace je prozatím 1,5 miliónu korun,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.



Kraj Vysočina prozatím podpořil v regionu zřízení 7 nových stomatologických ordinací. V minulosti však mohly být žadateli o dotaci pouze obce.

NovinkyVysočina.cz informovala Jitka Svatošová, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif