Finále šestého ročníku českého kola se konalo v pasáži jihlavského Cityparku a zúčastnilo se ho šest nejlepších týmů mladých kuchařů a cukrářů z celé republiky. Úkolem soutěžících bylo připravit dva chody – slaný a sladký – s využitím regionálních surovin z Vysočiny, jako bylo kuřecí maso, cibule, tučný tvaroh a vejce.
„Vítězové předvedli technicky precizní výkon a kreativitu, která obstojí i v mezinárodní konkurenci. Pevně věřím, že v Remeši uspějí,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Martin Kukla, který ceny osobně předal. Kromě trofeje Phillipa Milla získali vítězové i unikátní skleněnou cenu v podobě kuchařské čepice od sklárny Valner Glass, v jejíž dutině se ukrývá květ šafránu.
Výsledky českého finále Trophée Mille 2025:
- 1. místo: Yaroslava Kelemen a Matěj Chvála, Střední škola Slavkov-Austerlitz
- 2. místo: Zuzana Losenická a Jan Novotný, Střední škola gastronomická A. Kolpinga Žďár nad Sázavou
- 3. místo: Gabriela Pospíchalová a Jonáš Kružic, OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
Cena za spolupráci: Veronika Csernyanszká a Nicolas Partl, Labská SOŠ a SOU Pardubice
Porota složená z předních českých šéfkuchařů a cukrářů hodnotila techniku, chuť i prezentaci. O vítězích rozhodovali Jan Pýcha, Tomáš Popp, Lukáš Skála a Magdalena Murínová v čele s jihlavským šéfkuchařem Pavlem Marešem.
Doprovodný program Gurmet dne nabídl kuchařské exhibice i módní přehlídku inspirovanou cukrářským uměním. Vrcholem celodenní akce bylo slavnostní vyhlášení výsledků.
Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo patnáct týmů z gastronomických škol z celé ČR. Do finále postoupilo šest z nich, čtyři z Kraje Vysočina.
NovinkyVysočina.cz informovala Mgr.Monika Brothánková, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.








