Olomouc: Den pro rodinu nabídne program pro všechny

regiony

Program pro všechny generace připravilo na 15.května město Olomouc v rámci Mezinárodního dne rodiny.

Olomouc: Den pro rodinu nabídne program pro všechny
Ilustrační foto
10. května 2024 - 08:00

Na Horním náměstí se v tento den budou prezentovat poskytovatelé sociálních služeb a volnočasových aktivit. Na pódiu se od 10 do 18 hodin vystřídá pestrá paleta hudebních a tanečních vystoupení.

V rámci veletrhu sociálních služeb se budou prezentovat na čtyři desítky jejich poskytovatelů. Mezi nimi například organizace Člověk v tísni, Charita Olomouc, Společnost pro ranou péči, Sociální služby pro seniory, Spolek Trend vozíčkářů, Středisko sociální prevence, Tyfloservis, Poradna pro ženy a dívky, Rodinné centrum Heřmánek, Centrum pro rodinu a děti a mnoho dalších. V průběhu celého dne si budou moci zájemci u stánků vyzkoušet například chůzí s bílou holí, jízdu na mechanickém vozíku či kompenzační pomůcky.

Nabídku volnočasových aktivit představí například Univerzita Palackého, Knihovna města Olomouce, Pevnost poznání, Vlastivědné muzeum, Centrum Semafor, Dům dětí a mládeže, Armáda ČR a mnohé další. Dopoledne nabídne soutěže pro žáky základních škol, ale doprovodný program bude cílit také na seniory a rodiny s dětmi.

Kulturní program na pódiu zajistí Ústřední vojenská hudba Praha, Cirkus LeVitare, Hudební Institut, Divadlo pro děti eMILLIon či dětské hudební a taneční skupiny. Na Horním náměstí budou k dispozici také stánky s občerstvením. Přijďte si den rodiny užít se svými blízkými!

Olomouckénovinky.cz informovala Mgr. Radka Štědrá, tisková mluvčí, Magistrát města Olomouce.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:mm olomouc)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?