The Times: Putin posílá na frontu na Ukrajinu „jaderný vojenský vlak“

zprávy

<< VIDEO >> V článku se tvtdí, že Putin se připravuje na testování jaderných zbraní hromadného ničení na hranicích Ukrajiny a NATO před tím své členy varovalo.

The Times: Putin posílá na frontu na Ukrajinu „jaderný vojenský vlak“
Satelitní snímek
5. října 2022 - 07:20

„Kreml signalizoval svou připravenost k výrazné eskalaci, protože Rusko ztrácí půdu pod nohama na bojišti. Obavy z dřívějších Putinových náznaků, že by se mohl uchýlit k takové taktice, byly včera posíleny tvrzením, že na Ukrajinu mířil vlak provozovaný tajnou jadernou divizí,“ píší Times.



Ve středním Rusku byl vyfotografován vojenský konvoj vozidel, o nichž se předpokládá, že míří na Ukrajinu, patřící jednotce, která spravuje centrální skladiště jaderných zbraní.

Konrad Muzika, obranný analytik působící v Polsku, uvedl, že vlak byl napojen na 12. hlavní ředitelství ruského ministerstva obrany, které je odpovědné za „jadernou munici, její skladování, údržbu, přepravu a vydávání jednotkám".

To může znamenat, že jaderné zbraně jsou odváženy na frontu, používány k výcviku, nebo to může být Putinův pokus ohrozit a zastrašit Západ. Přestože Kreml tvrdí, že rozpoutat jadernou válku je nepřijatelné, Putin před anexií čtyř ukrajinských území prohlásil, že jakýkoli útok na Rusko by odstartoval jadernou válku, takže situace je nyní ještě napjatější.

Zprávy přicházející ze Západu, stejně jako ty z Moskvy, je třeba brát s rezervou. Západní média vedou propagandistickou válku nebývalých rozměrů a v jejich médiích je téměř nemožné vidět a slyšet ruskou stranu.

Řada analytiků i historiků trvá na tom, že informace o rusko-ukrajinské válce je třeba sledovat s chladnou hlavou a odlišovat fakta od návrhů.

Takže například finská vláda den po zprávě, že její hranice jsou ucpané ruskými „uprchlíky“, oznámila, že do země vstoupilo jen o čtvrtinu více ruských vozidel než předchozí den a že situace je pod kontrolou.



Před pár týdny byla média na Západě plná zpráv a obrázků z letišť v Rusku, která byla údajně ucpaná stejně jako hranice, protože Rusové utíkali před mobilizací.

I když je pravda, že z Ruska prchají tisíce mužů, kteří podléhají mobilizaci, není zmíněno, že z Ukrajiny oficiálně uprchlo více než osm milionů lidí, což je pravděpodobně důvod, proč bylo naverbováno mnoho bojovníků ze zahraničí.

Někteří z nich jsou nepopiratelně profesionálové a důstojníci v západních armádách, nezbytní například pro řízení složitých bojových systémů typu „Himars“, nemluvě o použití špionážních satelitů.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif