Zničí Draghi německé banky? Proč ne, vždyť je to Ital!

byznys

Záporné úrokové sazby ECB znamenají, že „banky ztrácejí svoji výdělečnou sílu, nemohou nadále udržovat riskantní půjčky a podnikat a jsou na pokraji bankrotu".

Zničí Draghi německé banky? Proč ne, vždyť je to Ital!
Mario Draghi, prezident Evropské centrální banky
7. října 2019 - 06:20

4. září šéf Deutsche Bank varoval ECB, že snížení sazeb může způsobit více škody než užitku. „Bude to mít závažné vedlejší účinky,“ řekl Christian Sewing na bankovní konferenci ve Frankfurtu.

Největší škoda, kterou utrpěli spořitelé v Evropě,  podle Sewinga ztratí 160 miliard euro ročně kvůli negativním úrokovým sazbám. Tyto peníze jim potom chybí na nákupy a na stáří.

„Proto vůbec nerozumím tomu, proč se to bankovní klientům líbí a že se nebouří.  Jak hloupí jsou lidé, kteří mají peníze na bankovním účtu? Tam je méně a méně a jste okrádáni !!!,“ komentuje von Freeman na svém blogu Schall und Rauch.

12. září pak Draghi snížil úrokové sazby ještě více jako „dárek na rozloučenou“, než odejde na konci roku. Pro zůstatky v ECB od mínus 0,4 do mínus 0,5 procenta. Klíčová úroková sazba zůstává nulová.

Kromě toho Draghi oznámil, že znovu nakoupí další cenné papíry, takže pumpuje peníze do systému: Od listopadu v objemu 20 miliard euro - měsíčně !!!

To by například představovalo stále rostoucí dluh kupujících „jižanů“.



Jak to, že Draghi nevidí škodu, kterou záporné úrokové sazby způsobují německým bankám? Myslí si, „po mně potopa a nástupkyně Lagardeová to zvládne?“

„Tvůrci“ dluhů v eurozóně, zejména ve Španělsku a Itálii, dluží Německu úžasných 897,9 miliard euro !!!
 
Důvodem je celková nerovnováha v hospodářské výkonnosti mezi jižními a severními zeměmi.

Politici, jako je Merkelová a další, chtějí ale držet eurozónu pohromadě, bez ohledu na náklady. Od začátku je to chybná konstrukce,   která nemá žádný ekonomický a finanční smysl. Itálie a Španělsko nebudou nikdy  schopny splácet tyto dluhy!!!

Draghi vyjádřil toto politické zadání udržet euro naživu ve svém projevu ze dne 26. července 2012 a řekl:

„ECB je připravena udělat vše, co je v jejích silách, aby zachovala euro, a věřte mi, že to dokáže,“  oznámil  27.července 2012 Draghi.

Je to sedm let od tohoto „slibu“ a euro je stále v intenzivní péči a musí být uměle udržováno naživu, ještě více než kdy jindy. Dluh zemí eurozóny neustále roste a nic se nezlepšilo. Jak dlouho chcete v této nesprávné politice pokračovat?


Jak vysvětlit Draghiho politiku?

Je to Ital, což znamená, že chce zničit německé banky, takže němečtí spořitelé a daňoví poplatníci nakonec musí platit "záchranu" Itálie.  

Velkým cílem je však fiskální a politická unie, úplné opuštění suverenity zemí nad svou finanční suverenitou.

Nálada proti EU se mění každý den, hnutí proti EU zesiluje  v každém členském státě. Žluté vesty, nizozemské protesty, Brexit, dokonce i v Německu se něco připravuje.

Buď bankéři budou pokračovat v této destruktivní cestě nulového růstu nebo negativního růstu s ještě zápornějšími úrokovými sazbami, a EU nejde jen do recese, ale do deprese ... nebo ... voliči konečně zatouží po radikální změně.

To, co se může stát, ukazuje poslední bankovní krize v Indii, kde byla družstevní banka Punjab Maharashtra (PMC) obviněna z toho,  že  falšovalo výsledky a roky skrývala špatné půjčky.

Indická centrální banka (RBI) minulý týden převzala PMC a oznámila jejich  900.000 úvěrovým zákazníkům, že si nemohou vybírat peníze následujících šest měsíců.  Nyní zákazníci stojí před uzavřenou bankou a jsou zoufalí, protože říkají, že kvůli krizi PMC ztratili všechny své peníze.

Jaké je z toho pro nás poučení, i když se to odehrává v Indii? Nevěřte bance a vybírejte své peníze.

S nízkými úrokovými sazbami  uložené peníze nevynáší nic, takže je lepší mít hotovost doma.

V krizi je potom králem ten, kdo má hotovost.

(rp,prvnizpravy.cz,schallundrauch,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif