Dárek k Vánocům v Hongkongu: Semafory opět fungují

zprávy

Ježíšek prostřednictvím hongkongského ministerstva dopravy podaroval obyvatelstvo Hongkongu radostnou zprávou: Konečně fungují všechny semafory ve městě alias autonomní oblasti.

Dárek k Vánocům v Hongkongu: Semafory opět fungují
Ilustrační foto
23. prosince 2019 - 06:20

Rozflákání semaforů představovalo jednu ze základních sportovních disciplín demonstrantů v Hongkongu, uvedl František Roček v komentáři pro Prvnízprávy.cz. Stejně oblíbené bylo také vymlácení výkladů a oken.

Od června bylo v různých okresech hongkongské oblasti v různé míře poškozeno na 740 sad semaforů. Některé semafory byly poškozovány opakovaně. Nejvíce devastovány byly semafory v oblasti Yau Tsim Mong.


Devastace semaforů v říjnu a listopadu byly rozsáhlejší a vážnější než v předchozích měsících. Městská gerila neničila jenom semafory. Oheň poničil nejen rozvodné skříně, ale i podzemní rozvody kabelů.

Podle sociálních pracovníků zahynul jeden z bezdomovců pod koly aut na křižovatce, neboť kvůli nefungujícím semaforům byl na křižovatkách mnohdy chaos.

Kromě semaforů byly poškozeny i sloupy s osvětlením. Tím bylo ještě komplikovanější udržet bezpečnost na ulicích, což bylo důležité pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Semafory vybavené elektronickými zvukovými signály jsou pro zrakově postižené důležité, protože signály pomáhají vést je přes ulici.

Likvidace semaforů byla cílená, protože tím chtěla městská gerila likvidovat boží oko policejních kamer.

Tzv. demokratičtí protestující čili městská gerila v sobotu 21. prosince 2019 navečer obtěžovali nakupující v jednom obchoďáku a potom se přesunuli do oblasti na Castle Peak Road a s velkou slávou poškodili tamní semafory a další zařízení. Přitom byl do krve zbit jeden muž poté, co si dovolil proti nim nadávat.  Muž byl odvezen sanitkou do nemocnice.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif