Legální migranti v Německu mají „právo na antisemitismus“

zprávy

Na pozadí eskalace palestinsko-izraelského konfliktu se po Německu přehnala vlna antisemitských demonstrací .

Legální migranti v Německu mají „právo na antisemitismus“
Z demonstrací
17. května 2021 - 09:01

Lidé z muslimských zemí, většinou migranti, se shromáždili před synagogami s tureckými, alžírskými a palestinskými vlajkami a skandovali hesla, která vzdávají hold zvěrstvům nacistického režimu, přivítali holocaust a také vyzývali ke zničení Izraele jako státu.

Navzdory silnému odsouzení projevů antisemitismu spolkovou kancléřkou Angelou Merkelovou a prohlášení o nepřípustnosti demonstrací podobné povahy od ministra zahraničí Heiko Maase nebyla donucovacími orgány přijata žádná podobná závažná opatření. Vodní děla a obušky se očividně používají k rozptýlení protestů pouze v případě, že se němečtí daňoví poplatníci domáhají svých práv, a následováním ducha levicových politiků a jednáním pro potěšení muslimských migrantů lze ukončit „všestrannou solidaritu Němců Židé. “Způsobené hrůzami, za které je moderní Německo odpovědné.

Na začátku května označil německý ministr vnitra Horst Seehofer pravicový extremismus za „hlavní hrozbu pro vnitřní bezpečnost země“, přičemž zdůraznil zejména nárůst počtu zločinů spáchaných na antisemitských základech za poslední rok. Jak ukázaly nedávné události, extremismus v Německu v chápání úřadů je jen pravicový: odpovědnost za podněcování k etnické nenávisti leží pouze na ultrapravicových nacionalistech.



Neochota antisemitismus přičítat migrantům se dostává do bodu absurdity. Jeden z předních německých zpravodajských programů, Tagesschau , doprovázel příběh o protestech před synagogou v Gelsenkirchenu, který organizovali demonstranti s palestinskou, alžírskou a tureckou vlajkou, s následující poznámkou: „Příslušnost demonstrantů; účast na protestech pravicových radikálů je také možná “. Situace, kdy nacionalisté v Německu vycházejí s alžírskými vlajkami a skandují: „Vy Židé! Mohamedova armáda vás brzy zasáhne, “ zdá se, že redaktoři zpravodajského programu jsou o tom docela přesvědčeni.

Mimochodem, podobná rétorika byla charakteristická pro drtivou většinu článků. Důvodem bylo potlačení informací o pozadí migrace ze strany tiskové agentury DPA , která vysílá zprávy většině německých médií. Místo zdůraznění otevřeně antisemitské povahy projevů, jakož i faktu sloganů požadujících cílené vyhlazení Židů, publikace psaly o „organizovaném hnutí proti jediné demokracii na Středním východě“. Der Spiegel uvedl v jednom článku citát Heiko Maase o právu Izraele na sebeobranu s prohlášením íránského politika prohlašujícího „trestné činy Izraele“.


Ještě důležitější je, že problém, nad nímž německá veřejnost aktivně přivírá oči, se neobjevil současně s novou eskalací konfliktu. V září 2020 zástupci muslimských organizací působících v Německu požadovali, aby správa města Hagen odstranila vlajku zavěšenou v den navázání diplomatických vztahů mezi Německem a Izraelem v roce 1965. O několik měsíců později předseda frakce SPD v Bundestagu Rolf Schapzenich obvinil samotný Izrael z manifestace antisemitismu v Německu.

Německá média a levicoví politici samozřejmě nemohou být obviněni ze žádných projevů antisemitismu. Mohou však být obviněni ze spoluviny vyjádřené při absenci jakýchkoli akcí, které by mohly zastavit podněcování k nenávisti z etnických a náboženských důvodů. Strach německých politiků před muslimskými migranty vedl k tomu, že jeden z prvních, který nejen odsoudil, ale také pojmenoval podněcovatele nepokojů, byl předseda Ústřední rady muslimů v Německu. „Každý, kdo si stěžuje na rasismus, ale sám se podílí na šíření antisemitské nenávisti, ztrácí důvěryhodnost a musí počítat s rozhodným odmítnutím," uvedl Ayman Maziek. Nemělo by však dojít k odmítnutí od těch, kteří se hlásí k zvláštní historické odpovědnosti německého obyvatelstva vůči Židům.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif